Partizáni zdolali v prvom jarnom kole Poprad

636x
14. Február 2021
Druhá futbalová liga odštartovala jarnou odvetnou časťou východniarskym derby medzi Bardejovom a Popradom. Zápas sa musel odohrať vo Vranove nad Topľou, nakoľko Hornošarišania nemajú certifikovaný umelý trávnik.
 
Partizáni boli pred duelom veľkými favoritmi a pokiaľ sa chcú v druhej lige zachrániť, potrebujú zbierať body.
Zápas sa hral pri vonkajšej teplote mínus osem stupňov, hracia plocha bola zamrznutá a zima bola naozaj všetkým. Je na zamyslenie, prečo sa musí hrať v takomto nečase.
 
Zrejme aj nepriaznivé počasie sa podpísalo na priebeh desiatej minúty, kedy v pokutovom území Popradu bol veľmi škaredo faulovaný Bardejovčan Rastislav Švec, ktorému Martin Šarišský v súboji zlomil nohu. Pre šikovného hráča Partizána sa tak sezóna skončila, bardejovská sedmička musela byť prevezená do nemocnice, kde ju čaká operácia.
 
Hráč Popradu Šarišský videl iba žltú kartu, no Bardejov kopal penaltu. Loptu si na biely bod postavil Lizardo, poslal ju do siete a domácich do vedenia – 1:0.
 
Od tohto nepríjemného momentu sa na trávnik vniesla nervozita, čo bolo poznať na oboch stranách. Bardejovčania mali mierne navrch, no aj keď sa dostali do šance, ako v prípade Briganta, nedokázali skórovať.
Čikoš-Pavličko ako kapitán tímu v bráne veľa práce nemal.
 
Keď sa už zdalo, že sa úvodné dejstvo skončí jednogólovým náskokom Partizána, udreli hráči spod Tatier a po faule v pokutovom území bola nariadená penalta aj v ich prospech. Loptu z bieleho bodu poslal do siete Legnani a vyrovnal na polčasových 1:1.
 
Rušno bolo v úvode druhého dejstva. V 48. minúte videl prísnu druhú žltú kartu Akahwakou a musel sa porúčať pod sprchy. Po udelení karty sa hra prerušila asi na štyri minúty, keď sa na ihrisku strhla strkanica – ani v tomto momente rozhodcovia nemali všetko pod kontrolou.
 
Bardejovčanov však vylúčenie nevyviedlo z mieri a naďalej pokračovali v hre z prvého dejstva. V obrane boli pozorní a len občas dovolili Popradčanom dostať sa k hranici šestnástky. No podobne dobre bránili aj hostia a tiež nedovolili svojmu súperovi usadiť sa v pokutovom území.
 
V 57. minúte mohli hráči BŠK kopať aj druhú penaltu, no faul na Briganta rozhodca neuznal ako nedovolený. No o šesť minút už predsa len penalta pre Šarišanov odpískaná bola – loptu si znova na biely bod položil Lizardo, avšak strelu k ľavej tyči vystihol hosťujúci gólman Malec.
 
Záverečné minúty patrili červeným. Najprv dobre hrajúci Brigant zahodil ďalšiu šancu, no tlak vyústil v päťminútovom nadstavenom čase.
 
Po rohovom kope a skrumáži pred bránou Popradu sa najlepšie zorientoval striedajúci Lutfi Bilali, ktorý do Bardejova prišiel len pred niekoľkými dňami a svoju premiéru zužitkoval v strelenie víťazného gólu.
 
Bardejovčania tak napokon potvrdili rolu favorita a trápiaci sa Poprad porazili, no mrzí ich vážne zranenie Šveca. Verme len, že opora Partizána sa dá do poriadku čím skôr a že už na trávnikoch v tomto ročníku podobné zranenia neuvidíme.
 
Apel smeruje aj na Slovenský futbalový zväz – je dôležitejšie odohrať zápasy za každú cenu aj na úkor zdravia hráčov?