V deviatom kole Partizán Bardejov privítal Petržalku

743x
23. September 2020
V deviatom kole druhej futbalovej ligy privítali futbalisti Partizána Bardejov celok FC Petržalka. Po nepresvedčivých výsledkoch a poslednej prehre v Komárne 1:0 chceli a potrebovali Hornošarišania bodovať naplno.
 
Hostia mali pred Bardejovom náskok troch bodov a z východného Slovenska nechceli odísť naprázdno.
Úvod zápasu domácim hráčom v červenom nevyšiel a tak ako v Komárne, aj tento raz inkasovali pomerne skoro. V dvanástej minúte vystrelil Jedinák do tyčky bránky Čikoša-Pavlička, odkiaľ sa lopta odrazila do siete – 0:1.
Po inkasovanom góle sa hralo prevažne zo strany na stranu medzi šestnástkami. V 24. minúte domáci partizáni zahrávali rohový kop, po ktorom sa v pokutovom území najlepšie zorientoval Horváth a hlavou prekonal hosťujúceho gólmana Shevchuka a vyrovnal na 1:1.
 
Odpovedať mohli aj hostia, no domácich zachránila konštrukcia brány. O desať minút neskôr sa na ihrisku červenalo, keď ručnú brzdu pred útokom Bardejova zatiahol Václav a putoval pod sprchy. V závere ešte mohli domáci streliť druhý gól, avšak nedokázali sa presadiť.
 
Po zmene strán mali viac z hry domáci, chýbal však väčší pokoj na kopačkách v zakončení. Petržalčania hrozili iba zriedkavo, no aj ich príležitosti boli nebezpečné.
 
Viac ako šesťsto divákov si prišlo na svoje, keď videli viacero zaujímavých prienikov až pred hranicu pokutového územia hostí, no znova sa ukázala zlá efektivita v zakončení.
 
V 85. minúte mohol Godinho Alves rozhodnúť o výhre hostí, avšak v úniku neprekonal Čikoša-Pavlička, ktorý hostiteľov podržal aj päť minút pred tým.
 
Ani záverečné minúty gól nepriniesli a tak sa oba celky rozišli po remíze 1:1.