Šláger kola zvládli lepšie Bardejovčanky

706x
23. August 2020
Šláger najvyššej futbalovej súťaže žien sa odohral v Bratislave, kde domáci Slovan privítal Partizán Bardejov. V posledných sezónach sa práve medzi týmito dvomi súpermi rozhoduje o majstrovskom titule a inak tomu nebolo ani v druhom kole.
 
Zápas vyloženého favorita nemal, Partizánky chceli získať minimálne bod, no pred zápasom verili, že by si mohli z hlavného mesta odviesť aj plný počet bodov. Bratislavský Slovan v domácom prostredí chcel taktiež bodovať naplno.
 
Od úvodného hvizdu sa hrala vyrovnaná hra, mierne navrch mali Bardejovčanky, no do vyloženejšej šance sa nedostali. Bojovalo sa prevažne v strede ihriska, no diváci si prišli na svoje, nakoľko práve tieto dva tímy preferujú kvalitnú hru a vedia ponúknuť viacero pekných kombinácii. Úvodný polčas presný zásah nepriniesol a tak pred druhou časťou bolo všetko otvorené.
 
Po zmene strán pokračovala aktivita hostiek, no hrozili aj domáce, avšak brankárky na oboch stranách boli pozorné. V 62. minúte šikovne prenikla do pokutového územia Vujadinović, domáca Bytčánková ju faulovala a rozhodca nariadil pokutový kop. Ten bezpečne strelou k ľavej žrdi premenila kapitánka Bardejova Dimitrijević a poslala východniarky do vedenia.
 
Po strelenom góle Bardejova sa do veľkej šance dostali Slovanistky, avšak Solárová bola pozorná. Následne však iniciatívu prevzali domáce futbalistky a svojho súpera zatlačili, no Bardejovčanky odolávali. Niekoľko žltých kariet inkasovali hostky, avšak ani to ich neodrazilo od pozornej defenzívy. V 90. minúte po prísnej druhej žltej karte videla ešte červenú kartu Djukić.
 
Výborný výkon vygradoval v nadstavenom čase, ktorý bol až šesť minút – Bardejov sa ubránil a tešil sa z dôležitých troch bodov a z druhého víťazstva v lige.