Tohtoročná sezóna na Domaši odštartovala

1387x
06. Júl 2020
Vodná nádrž Veľká Domaša je pripravená na leto a prináša rozličné možnosti rekreácie. Verejnosť môže počas prázdnin využiť služby stredísk Valkov, Poľany, Dobrá, Holčíkovce a Nová Kelča. Starostovia jednotlivých obcí očakávajú silnú sezónu a ponúkajú miesta, kde si môžu výletníci nielen oddýchnuť, ale aj zašportovať.
 
„Zatiaľ máme už dosť rezervácii na ubytovanie, tohto roku je oň veľký záujem. Minulý rok bol slabý, sezóna bola o ničom. Teraz máme, ako vidíte, dosť vody a vyzerá to dobre. Len aby vyšlo počasie a aby nás nezničila tá korona. Keď sa objaví niečo také, tak je to veľký problém,“ opísal Jozef Dolutovský, majiteľ penziónu Jodo.
 
Vodné bicykle i tenisové kurty
 
Medzi vyhľadávané atrakcie rekreačného strediska patria vodné bicykle i tenisové kurty. V spomínaných areáloch nájdete reštaurácie, potraviny, ale aj miesta na kultúrne vyžitie.
 
„Máme tu penzión, ktorý obsahuje kuchyňu, potraviny, varíme tu, máme tu spoločenskú miestnosť, dve bowlingové dráhy. Do spoločenskej miestnosti vojde asi šesťdesiat ľudí. Takisto ponúkame kurt, vodné bicykle, biliard - tieto veci môžeme poskytnúť zákazníkom,“ doplnil Dolutovský.
 
Jednotlivé strediská majú v správe starostovia priľahlých obcí. Starajú sa o chod prevádzok a takisto zodpovedajú za úpravu exteriéru v danej lokalite.
 
Autokemp Tíšava
 
„Naša spoločnosť prevádzkuje autokemp Tíšava, kde poskytujeme stravovacie služby, ubytovanie v penzióne, v chatkách, kempovanie, stanovanie. Sme ako jediné prírodné kúpalisko na Domaši. Máme požičovňu vodných bicyklov, kajakov, skútrov a lodí,“ priblížil Pavol Pelák, majiteľ autokempingu Tíšava.
 
Autokemp funguje počas celého roka, no najväčšiu vyťaženosť evidujú od apríla do októbra. Tento rok rátajú s väčším počtom návštevníkov práve zo Slovenska.
 
„My sme stále plní, ale tohto roku máme oveľa viac objednávok, stále dvíhame telefóny. Vyšší záujem je hlavne kvôli korone. Každý sa pýta na kempovanie, stanovanie. Vypadli nám Česi, Nemci a Holanďania, ale pribudli nám naši,“ ozrejmil Pelák.
 
Novinky na Domaši
 
K novinkám na Domaši pribudli tento rok spomaľovače na cestách a zavedenie SMS parkovania. Do obehu sa dostal aj návrh projektu, podľa ktorého by malo v rekreačnej oblasti vzniknúť štrnásť prístavísk a nová cyklotrasa z Dobrej v smere na Valkov.
 
„Máme urobený projekt na promenádu, čo sa týka Valkova, od rampy až smerom na Tíšavu. Minulý rok nám to neprešlo, tento rok sa zmenilo vedenie na povodí, takže dáme ešte raz žiadosť. Ja si myslím, že tohto roku by to malo prejsť,“ uviedol Ladislav Vrabeľ, starosta obce Bžany.