Mladí hokejisti opäť trénujú

851x
03. Jún 2020
Po predčasne ukončenej sezóne z dôvodu pandémie sa do tréningového procesu vrátila mládež z hokejového klubu MHC 46. V závere minulého týždňa odštartovali letnú prípravu na otvorených športoviskách v Bardejove. Prerušenú sezónu ukončili regulérne jedine dorastenci.
 
„Toto je letná príprava, ktorá je by som povedal, aj keď si to veľa ľudí neuvedomuje alebo rodičov, tak je to jedna z najdôležitejších častí pre hokejistov. Je to tá všeobecná príprava, kde sa vlastne venujeme posilňovaniu, rozvoju koordinačných schopností, silových schopností a vytrvalostných schopností. Venujeme sa tu loptovým a športovým hrám. Je to veľmi dôležité, aby deti vedeli používať vlastné telo, aby to vedeli využívať správne aj v pohybe na ľade, aby boli silní všestranne. Všestranne mali rozvinutú celú fyziognómiu svojho tela,“ prezradil prezident MHC 46 Tomáš Ivan.
 
Mladí hokejisti trénujú v 6 skupinách, kde každá skupina pod vedením trénera je zameraná na jednotlivé prvky koordinácie, sily, rýchlosti a vytrvalosti. Tréningový plán je rozdelený medzi všetky vekové kategórie hokejistov v jednotlivé dni v týždni. Pribudol aj online tréning.
 
„Staršie ročníky majú plus online tréningy, kde im zadávame nejaké cvičenia. Robia to samostatne, individuálne. Mladšie kategórie trénujú dvakrát týždenne, pondelok a stredu. Staršia kategória, prípravka a mladší žiaci trénujú trikrát do týždňa pondelok, streda, piatok. Najstaršia kategória, teda starší žiaci, dorastenci v podstate trénujú päťkrát do týždňa plus majú dva online tréningy,“ ozrejmil šéftréner mládeže MHC 46 Patrik Sokoli.
 
Mladší žiaci a prípravkári si tréning po vynútenej pauze pochvaľovali. „Dobre sa mi trénuje. Rád chodím na tréningy, aby sme sa zlepšovali a tak,“ prezradil Lukáš Geralský.
 
„Je to dobrý tréning po dlhej dobe, teraz sme boli doma. Nič sme nemohli robiť, mohli sme cvičiť iba sami a ľad sme nemali,“ doplnil ho Michal Poch.
 
Aj napriek nepriaznivej situácii klubu a podpory športu na Slovensku, klub Mládež HC 46 Bardejov okrem rozvoja športu a výchovy športovcoch prináša mestu aj iné hodnoty. Prvou lastovičkou spolupráce so Slovenským zväzom ľadového hokeja je nová rolba, ktorá pribudne v blízkej budúcnosti na zimnom štadióne v Bardejove. Investícia je v hodnote 200 000 eur.