Obrazy v Parku Emila Korbu

1609x
06. Máj 2020
8.th. Bardaf International Exhibition Gabriel Grund Memorial 2019. Gabriel Grund: "Fotografia nemusí byť pekná, dôležité je, aby bola dobrá." 
 
A práve týmto krédom sa riadila  porota pri výbere najlepších fotografií na jesennom fotosalóne Bardaf, ktorý od tohto ročníka nesie názov Memoriál G. Gruda. Do súťaže sa prihlásili autori z 34 krajín všetkých kontinentov.
 
Pred porotou bola náročná úloha vybrať fotografie, ktoré zodpovedali očakávaným kritériám. Ocenených bolo vyše 70 prác a najúspešnejším autorom sa stal Istvan Kerekes. Porota sa snažila vybrať najzaujímavejšie fotografie v jednotlivých zánroch a výber bol výsledkom podrobnej diskusie.
 
Či bol dobrý výber, nechám na posúdenie, ale verím, že ajtohtoročná kolekcia bude inšpiratívna a bude výzvou pre autorov, organizátorov, ale možno aj pre budúcich fotografov. 8. ročník jesenného salónu BARDAF ukázal, že Bardejov sa zaradil medzi významných a tradičných organizátorov medzinárodných fotografických súťaží a pri organizovaní ďalších ročníkov prajem organizátorom čo najviac tvorivých autorov. 
Vladimír Savčinský EFIA/b