Šéfkuchár na GLS v Bardejove

1520x
09. Február 2020
Na Gymnázium Leonarda Stöckela v Bardejove zavítal zástupca spoločnosti Bidfood Slovensko a šéfkuchár v jednej osobe Marek Madzik. V spolupráci so školskou kuchyňou a kuchárkami predstavil a ukázal nové chutné recepty pre školské stravovanie.
 
"Bidfood Slovensko vyrába samotné recepty, ktoré následne ďalej dávame schvaľovať do školských noriem a tieto školské normy sa potom následne premietajú práve do týchto gymnázií, stredných škôl, základných škôl. Moja dnešná úloha je pomôcť trochu viac s výrobou daných receptúr, práve v tejto škole a zároveň pomôcť kuchárkam, ako aplikovať naše produkty, ako ich ďalej tepelne pripravovať, aby sa urýchlil proces výroby toho jedla," prezradil zástupca spoločnosti Marek Madzik.
 
Zdravšia, rozmanitejšia a rýchlejšie pripravená strava pre žiakov a študentov, o tom všetkom sa dozvedeli kuchárky na bardejovskom gymnáziu. Šéfkuchár priamo v školskej jedálni pripravil pre žiakov a pedagógov chutný obed v podobe talianskych lasagne.
 
"Dnes sme si v spolupráci s vedúcou kuchyne nastavili isté lasagne, ktoré sa bežne v takýchto školách nevaria. Tým, že aj naše kuchárky vyrástli na maďarskom guláši a bryndzových haluškách a práve preto prichádzame s nejakým jedlom, ktoré študentom chutí a zároveň je to niečo medzinárodné a prichádzame práve s komoditami, kde im dokážeme to oveľa rýchlejšie podať a rýchlejšie to vedia navariť, ako bežne sa takéto jedlo robí," dodal šéfkuchár Marek Madzik.
 
Gymnázium Leonarda Stöckela v Bardejove plánuje pre svojich študentov a žiakov aj týmto spôsobom obohatiť školský jedálny lístok a ponúknuť im aj menej bežné jedlá a pokrmy.