Oslavy oslobodenia Bardejova

815x
17. Január 2020
Mesto Bardejov po roku znova pripravilo oslavy oslobodenia Bardejova a okresu Bardejov, ktoré sa konalo pod záštitou primátora mesta Borisa Hanuščaka.
 
Oslavy oslobodenia Bardejova odštartovali v Poľsko-slovenskom dome, kde sa konala prednáška Oslobodenia Slovenska 1944 – 1945. Prednášajúcim bol Juraj Lepiš z Múzea Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici.
 
Popoludní sa oslavy presunuli k Pamätníku vďaky na Námestí Slovenského národného povstania v Bardejove.
 
Viaceré delegácie vrátane predstaviteľov štátnej správy, miestnej samosprávy, členov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a zväzu vojakov Slovenskej republiky, predstaviteľov mesta, okresného úradu, ozbrojených a záchranných zložiek, zástupcov štátnych inštitúcií, Jednoty dôchodcov a Únie žien Slovenska v Bardejove či predstaviteľov politických strán SMER-SD a Slovenskej národnej strany k pamätníku kládli vence, nechýbala báseň, slávnostný príhovor a pozdravné posolstvá hostí.
 
Na záver zaznela štátna hymna Slovenskej republiky. Oslavy pokračovali v sobotu vo vodnej priekope na Krátkom rade, kde sa uskutočnila rekonštrukcia bitky.