Partizánky mali nôž na krku, Semanová s exportným gólom

947x
15. November 2019
Záverečné kolo jesennej časti prvej futbalovej ligy žien prinieslo šláger celého doterajšieho ročníka. V boji o prvú priečku sa stretli dva neporazené celky – bratislavský Slovan a bardejovský Partizán.
 
Belasé hráčky mali pred týmto duelom o dva body viac a pokiaľ by zvíťazili, odtrhli by sa od Hornošarišaniek na rozdiel piatich bodov a výrazne by sa priblížili k zisku majstrovského titulu. Naopak, Bardejovčanky potrebovali získať aspoň bod.
 
Od začiatku do konca na maximum
 
Tvrdý boj o každý meter ihriska odštartoval od úvodného hvizdu a oba celky išli na maximum. Po desiatich minútach prevzali iniciatívu do svojich rúk zverenkyne trénera Čekana a počas celého úvodného dejstva mali mierne navrch.
 
S pribúdajúcim časom si vypracovali aj dve gólové šance, no mierili nepresne. Prvá štyridsaťpäťminútovka tak gól nepriniesla. Po zmene strán v chladnom počasí na ihrisko vybehla legionárka Bardejova Jadranka Pavičevič, no po niekoľkých minútach pre zranenie musela striedať.
 
Gól roka
 
Presne po hodine hry loptu na ľavej strane potiahla Stelka Semanová a exportným gólom spoza hranice pokutového územia vymietla pavučinu bránky Slovana a poslala Partizán do jednogólového vedenia.
Po strelení gólu sa východniarky zatiahli a iniciatívu prevzali aktuálne majsterky Slovenska. Bratislavčanky pritlačili a po nedorozumení v obrane v 72. minúte brankárku Solárovú prekonala domáca Švecová, ktorá vyrovnala na 1:1.
 
Aj v ďalších minútach boli aktívnejšie domáce a hostky sa zatiahli pred vlastnou šestnástkou. V závere ešte Bardejov zachránila konštrukcia brány.
 
Rozhodovať sa bude na jar
 
Atraktívny zápas dospel do remízy a tak počas zimnej prestávky bude mať Slovan pred Bardejovom stále dvojbodový náskok. Boj o majstra Slovenska bude pokračovať v jarnej časti.
 
Samotný šláger rozsiahlo zhodnotil tréner Bardejova Ľubomír Čekan:„Bod z tohto zápasu beriem, vstup sme nemali veľmi dobrý, boli sme trošku ustráchaní, ale úvodný tlak Slovana sme ustáli a potom sme sa prebrali. Gólových šancí sme mali viac, aj keď mal Slovan v poli viac držania lopty. V prvom polčase mal jednu šancu, my sme ich mali tri, ktoré sme nedotiahli do konca.
 
Môže ma troška mrzieť vstup do druhého polčasu, prestriedali sme s tým, že chceme zápas rozhodnúť, ale zastavilo nás zranenie Pavičevič, kde sme vystriedali striedavú hráčku a tým pádom sa naša koncepcia trošku narušila. Stelka Semanová dala nádherný gól, no potom prevzal Slovan iniciatívu. Klobúk dole pred Monikou Havranovou, točilo sa jej v hlave a dokázala zápas dohrať do konca. Myslím si, že remíza je spravodlivá."