Futbalistky si z ďalekej Myjavy odviezli iba bod

507x
10. September 2019
Futbalistky Partizána Bardejov odohrali šláger tretieho kola v ďalekej Myjave. Tretí celok z uplynulej sezóny hostil druhé družstvo a očakával sa vyrovnaný súboj.
 
Úvod zápasu vyšiel hostkám a od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu svojho súpera zatlačili. Vypracovali si aj dve gólové šance, no gól z toho nepadol. Po prvý raz sa radovali v sedemnástej minúte, keď dokázala Semanová po pravej strane obhodiť dve protihráčky a na hranici šestnástky prelobovať vybiehajúcu brankárku Myjavy – 0:1 pre Partizán.
 
Hostky sa však neradovali z vedenia dlho, už o štyri minúty domáce zahrávali priamy kop – dlhá lopta zaletela do šestnástky, kde boli východniarky málo dôrazné, loptu nedokázali odhlavičkovať a tá sa dostala až k Baníkovej, ktorá z uhla prudkou strelou prekonala Solárovú a vyrovnala.
 
V ďalšom priebehu mali viac z hry domáce, ktoré boli aktívnejšie a odmenou im bol vedúci gól v 35. minúte. Myjavčanky zahrávali ďalší priamy kop z azda 30 metrov, lopta skončila na tyčke, odrazila sa k hranici šestnástky, kde domáce našli nikým nekrytú Bogorovú a tá už nemala problém loptu dokopnúť do siete Bardejova – 2:1. V úvodnom polčase už ďalší gól nepadol.
 
Po zmene strán domáce tvrdo bojovali o každú loptu, čo Bardejovčankám robilo problémy. Slabý dôraz v obrane i v strede poľa znamenal množstvo prehratých súbojov. Domáce išli na 120 percent, no s pribúdajúcimi minútami im začali odchádzať sily a hra bola často krát prerušená.
 
Partizánky sa v útočnej tretine súperiek usadili ako tak až od sedemdesiatej minúty. Vyrovnávajúceho gólu sa dočkali až v deväťdesiatej minúte, keď stav zrovnala Havranová a zabezpečila tak pre Bardejov aspoň bod.
Myjavčanky podali bojovný výkon a ak by tak hrali v každom zápase, mohli by pokojne bojovať o titul. Partizánky naopak sklamali a budú musieť hrať proti súperom z hornej polovice tabuľky iným spôsobom.
 
„S remízou nie sme spokojní, chceli sme bodovať naplno. Dá sa povedať, že zápas sme premrhali, pretože v prvých desiatich minútach mohlo byť 0:3, mali sme obrovské šance, zaskočili sme domácich. Nedali sme a pykali sme. Domáce väčšinou dávajú góly zo štandardiek, trénovali sme to a aj tak sme to nezvládli, pretože domáce našu bránu z hry neohrozili, len zo štandardných situácii,“ skonštatoval sklamaný tréner Čekan a uviedol aj jednu z príčin, prečo Bardejov nevyhral.
 
„Nie som spokojný ani s výkonom, možno sa na našich dievčatách odzrkadlilo, že mali za sebou ťažký týždeň, pretože hrali v reprezentáciách. Na konci možno tie sily chýbali, aj keď domáce v závere boli v kŕčoch. Doplatili sme na to, že sme nepremenili čisté šance.“