Futbalové žiačky strelili svojim súperkám poltucet gólov

625x
31. August 2019
Po prvý raz v majstrovskom zápase v novej sezóne sa žiačky predstavili doma proti Ružomberku. Dievčatá svoje súperky porazili vysoko 6:1 a do tabuľky si pripísali tri body. Skóre otvorila v deviatej minúte Hlavinková a o 3 minúty zvýšila na 2:0. V prvom polčase sa ešte presadila Cuperová. Po zmene strán góly strieľali Hlavinková, Lešková a Cuperová.
 
„Do súťaže sme vkročili s prakticky novým kádrom, ktorý tvorili mladé hráčky - prevažne roč. nar. 2008. Potešilo nás, že väčšina dievčat boli proti starším protihráčkam dominantné v osobných súbojoch, a aj vďaka tomu sme následne vedeli vytvoriť viac šancí. Prejavili sa aj niektoré nedostatky, v tomto zápase, najmä zakončenie. V týchto prípadoch nám boli veľkou oporou skúsené hráčky ako Viki Cuperová, Linda Hlavinková a aj Klára Škriabová. V prvom polčase mali súperky niekoľko gólových šancí, popri ktorých nás podržala naša brankárka Sofia Dupkalová," uviedla po prvom majstrovskom zápase trénerka žiačok Katarína Chovancová.
 
"V druhom polčase súper kondične odchádzal, čo využili naše hráčky a postupne zvyšovali skóre. Následne sme zhodnotili aj niektoré ďalšie nedostatky, ktoré sa budeme snažiť odstrániť. Celkový výsledok nás potešil, ale našou prioritou v tejto kategórii bude naďalej rozvíjať sebavedomie, individuálne schopnosti a zlepšiť spoluprácu postupne aj vo väčšom priestore,“ dodala K. Chovancová.