Deň detí v Bardejovských Kúpeľoch

1063x
31. Máj 2019
Atmosféra hier a zábavy čakala najmenších návštevníkov v rámci aktivít pri príležitosti Dňa detí v Bardejovských kúpeľoch. Spolu s rodičmi sa mohli zabaviť v areáli pred kúpeľnou kolonádou.
 
Kúpele im už po šiesty raz za sebou pripravili viacero rôznych detských atrakcií. Nechýbalo ani maľovanie na tvár, modelovanie balónov, rozprávkoví maskoti, súťaže a ďalšie animačné aktivity. Zaskákať si mohli aj v nafukovacom hra­de.
 
„Aj tento rok, tak ako tradične, majú deti všetky aktivity v rámci tohto podujatia vďaka akciovej spoločnosti Bardejovské kúpele zdarma. Pripravené je maľovanie na tvár, modelovanie balónov, skákacie atrakcie, tombolu i pohybové aktivity,“ prezradil Bobor z Boborlandu, hlavný zabávač.
 
Záujem bol obrovský a akcie sa zúčastnilo niekoľko stoviek deti nielen z Bardejova, ale aj zo širokého okolia. „Z roka na rok sa nám zdá, že počet deti rastie. Ešte sme sa nezastavili. Ak robíme štatistiku, tak sa vždy pohybujeme nad číslom päťsto,“ dodal Bobor.
 
Obrovský areál deťom umožnil vybehať sa a vyšantiť sa do sýtosti. K dispozícii bolo aj detské ihrisko, cyklotrasy, turistické chodníky či cukrárne.
 
Ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková prezradila, že kúpele každoročne navštívi približne 50 tisíc detí a liečbu absolvuje zhruba 850 malých pacientov. Práve Deň detí odštartoval sériu kultúrnych podujatí, ktoré sprevádzajú kúpeľnú sezónu.