Aukcia obrazov v nemocnici zaujala

675x
31. Máj 2019
Nemocnica sv. Jakuba v Bardejove pripravila po siedmy krát benefičnú aukciu v spolupráci s aukčnou spoločnosťou DARTE. Výťažok z predaných umeleckých diel bude použitý na nákup polohovateľnej postele pre detských pacientov.
 
„Tento rok sme sa rozhodli, že výťažok z aukcie bude venovaný detskému oddeleniu. Venovaný bude na intenzívne lôžko, na izbu intenzívnej starostlivosti. Zároveň tam budú dokúpené ďalšie položky, keďže tohto roku v treťom kvartáli budeme otvárať celú novú časť detského oddelenia, čím sa výrazne zvýši komfort pre našich pacientov a ich rodičov,“ uviedol riaditeľ nemocnice Marián Petko.
 
„Z výťažku z tejto aukcie chceme zakúpiť detské lôžko, ktoré je vhodné pre deti predškolského veku, do piateho roku. Je to veľmi dobré lôžko, výškovo nastaviteľné, elektricky polohovateľné. Maximálne dizajnovo aj funkčne vyvinuté pre detského pacienta. Vyhovuje taktiež personálu, ktorý sa o dieťa stará,“ pokračovala Mária Medrická, primárka detského oddelenia.
 
Aukcie sa mohol zúčastniť ktokoľvek, určená bola pre širokú verejnosť. Najväčšie zastúpenie však mali zamestnanci nemocnice i ľudia, ktorí sa umením zaoberajú.
 
„Na tejto aukcii je päťdesiat obrázkov, ktoré sme vybrali cielene aj od súčasných autorov, ale aj od velikánov svetového umenia ako je Picasso, Dalí. Potešili sme dražiteľov, ktorí sú prítomní na tejto aukcii. Súčasne výťažok pôjde na dobrú vec,“ dodal konateľ aukčnej spoločnosti DARTE.
 
Napokon bolo vydražených 44 diel, ktoré sa pohybovali v rôznych sumách. V Bardejove sa každoročne obrazy vydražia v priemere od dvanásť do dvadsať tisíc eur.