Futbalisti Bardejova v šesťbodovom zápase proti Lipanom

1432x
13. Apríl 2019
V dvadsiatom treťom kole druhej futbalovej ligy mužov hostili Bardejovčania v šesťbodovom zápase celok Lipian. V prípade výhry by si mohli Partizáni aspoň na chvíľu vydýchnuť, naopak, ak by nevyhrali, ešte viac by sa namočili do záchranárskych prác. Napokon však zvíťazili po hetriku Stachuru a získali plný počet bodov. 
 
Úvod duelu vyšiel lepšie hostiteľom a po chybe v obrane hostí sa strelecky presadil Stachura. Hostia sa však takisto po chybe na domácej strane vrátili do duelu v 23. minúte, keď vyrovnával Vysočan. O jedenásť minút neskôr Stachura poslal Bardejov opäť do vedenia. 
 
Po zmene strán, už v 52. minúte, Stachura tretím gólom zvýšil vedenie Bardejova na rozdiel dvoch gólov. V ďalších minútach sa už ani jeden celok nedokázal strelecky presadiť a tak Bardejov porazil v šesťbodovom zápase Lipany 3:1.  
 
„Do zápasu sme vstúpili v siedmej minúte, dali sme gól po chybe defenzívy Lipian, využili sme ich chybu, čo mužstvo trošku ukľudnilo, mali sme viac z hry. Do 25. minúty to spĺňalo nejaké kritéria, potom sme urobili školácku chybu, čo žiaci nemôžu urobiť, súper vyrovnal, trošku sa nadýchol, začal hrať futbal, mal lepšiu medzihru. Do polčasu z našej strany to bolo také kŕčovité, ale zase sme využili chybu súpera, dali sme gól na 2:1. Strojcom nášho víťazstva bol stredopoliar Katona, ktorý bol pri všetkých troch góloch, kde tie akcie začal a kde svojimi skúsenosťami zakončil Stachura a rozhodol svojim prvým hetrikom v druhej lige. V druhom polčase sme dali pekný gól, súper mal potom ešte nejaké pološance, ktoré nepremenil. Aj my sme ich mali. Keďže sme dali tri góly a súper len jeden tak víťazstvo je z našej strany asi zaslúžené a bol to 6-bodový zápas, v ktorom sme potrebovali nutne doma bodovať, keďže sme posledné 2 zápasy doma remizovali," uviedol tréner Bardejova Roman Berta.