Futbalistky odohrali posledný prípravný zápas

954x
21. Marec 2019
Najúspešnejší športový kolektív v okrese Bardejov sa počas zimy pripravoval v domácich podmienkach, družstvo sa posilnilo tromi hráčkami, ktoré by mali byť v odvetnej časti posilami tímu.
 
Úvodná polovica sezóny sa Bardejovčankám vydarila. Z deviatich duelov Partizánky zakopli iba raz, v Nitre remizovali 0:0. Šlágrom celej jesennej časti bol domáci zápas ôsmeho kola proti Slovanu Bratislava, ktorý zverenkyne trénera Ľubomíra Čekana zvládli, keď vyhrali 2:1. Zimovali tak na prvom mieste, bod pred družstvom z hlavného mesta.
 
„Zimná príprava odštartovala ôsmeho januára a prebiehala klasickým spôsobom, tak, ako každý rok. Absolvovali sme týždenné kondičné sústredenie. Odohrali sme množstvo prípravných zápasov, hrali sme aj proti chlapcom. Verím, že to dievčatám pomohlo. Niektoré dievčatá mali aj zdravotné problémy, príležitosť dostali aj mladšie hráčky,“ popísal priebeh prípravy tréner Čekan.
 
Družstvo z Bardejova na začiatku prípravy posilnila talentovaná Kristína Tipulová, ktorá na Horný Šariš zamierila z Prievidze. V polovi­ci marca klub angažoval dve hráčky z Čiernej Hory - Jovanu Zlatičanin a Jadranku Pavićević.
 
Pri A družstve žien si miestenku vybojovala aj Henrieta Vaľušová, ktorá doposiaľ hrávala za dorastenky.
 
Posledný prípravný zápas dievčatá odohrali pri celku z Poľska, KKS Kinga Krasnystaw.