Bardejov zvíťazil nad Šamorínom 1:0

1239x
09. Marec 2019
Úvodným jarným kolom odštartovala druhá futbalová liga mužov, v ktorej Partizán Bardejov hostil družstvo Šamorína. Bardejovčania zimu strávili v pásme zostupu a jednoznačným cieľom v jarnej časti je záchrana v druhej najvyššej futbalovej súťaži. Bardejov tak chcel bodovať naplno, no aj hostia si zo Šariša chceli nejaký ten bodík uchmatnúť.
 
V úvode zápasu sa hralo zo strany na stranu, mierne mali viac z hry hostia, no do vyloženejšej šance sa nedostali. V polovici prvého polčasu hosťujúci Štrbák škaredo fauloval domáceho hráča a po červenej karte putoval do kabíny.
 
V ďalšom priebehu zaujal záver polčasu, keď v 45. minúte mali Bardejovčania možnosť kopať pokutový kop, no Marko Milunović mieril do brankára Ružinského, ktorý loptu vyrazil a tak sa šlo do kabín za stavu 0:0.
 
Po zmene strán mal mierne navrch Partizán, avšak chýbali presné finálne prihrávky. Zlom nastal po hodine hry, keď v priebehu dvoch minút hostia prišli o dvoch vylúčených hráčov a razom hral Bardejov presilovku o troch futbalistov.
 
Hrať sa začalo iba na strane Šamorína, ktorý sa bránil pozorne. S pribúdajúcimi minútami začal zdržiavať a lopty odkopávať, no Bardejovčania boli vo finálnej fáze bezzubý. Keď sa už zdalo, že sa hostia ubránia, prišiel center z ľavej strany a Berežný loptu dotlačil do hosťujúcej siete. Partizán tak v dramatickom zápase zvíťazil 1:0 a do tabuľky si pripísal dôležité tri body.
 
Domáci lodivod Roman Berta samotný duel okomentoval takto: „Z našej strany to bol zlý výkon. Jednak hráči neplnili to, čo mali plniť na ihrisku, vôbec sme nehrali to, čo sme si povedali v kabíne. V druhom polčase keď sme hrali v číselnej prevahe sme dobíjali súpera neúčelne, v zakladaní útokov bola nepresnosť. Krídelné finálne prihrávky nám vôbec nevychádzali. Nakoniec keď sme poslali na hrot stopéra Berežného, tak v 90. minúte dal víťazný gól."