Vyhlásili najlepších silových trojbojárov

1023x
14. Február 2019
Po roku v Bardejove znova vyhlásili najúspešnejších športovcov a slovenských reprezentantov v silovom trojboji v tlaku na lavičke a v mŕtvom ťahu za uplynulý rok. Do ľudovej jedálne zavítali pretekári z celého Slovenska.
 
Prezident Slovenskej asociácie silového trojboja Ľuboslav Velgos ocenil súťažiacich v kategóriách od dorastencov až po masters a takisto aj najlepšie kluby a jednotlivých sponzorov.
 
Bohaté zastúpenie mali aj pretekári z Bardejova, ktorým sa uplynulý rok vydaril, čo kvituje aj prezident asociácie.
 
„Minulý rok bol pre bardejovský klub veľmi úspešný. Chcel by som vyzdvihnúť zo žien Kristínu Fečovú a Petranu Blaškovú, ktoré podali v tomto roku veľmi kvalitné výkony a nemusia sa za ne hanbiť, boli to špičkové výkony v rámci sveta a Európy. Potom by som chcel vyzdvihnúť Dušana Argaláša a samozrejme Janíka Velgosa.
 
Náš klub sa pomaličky rozrastá a už teraz má desať členov, ktorí majú méty reprezentovať na Majstrovstvách Európy a Majstrovstvách Sveta nabudúci rok, čo zase bude veľmi ťažké, nakoľko Majstrovstvá Sveta vychádzajú do Atlanty, USA alebo do Chicaga,“ prezradil prezident asociácie Ľuboslav Velgos.
 
Absolútnym víťazom sa stal domáci Janík Velgos, ktorý je s minulým rokom taktiež maximálne spokojný. „Bol to trochu ťažší rok, pretože sme išli do Ameriky na MR Olympia, kde sme boli trošku v strese, lebo predsa len sú tam iné pravidlá, ale zvládli sme to. Ako každý rok, je to náročné, ale tvrdým tréningom sa to dá zvládnuť.“
 
Práve Bardejov patrí k baštám silového trojboja na Slovensku. V kategórii junior získala ocenenie domáca Kristína Fečová. „Minulý rok sa mi podarilo vyhrať Majstrovstvá Slovenska a aj absolútne hodnotenie, tiež sa mi podarilo vyhrať Majstrovstvá Európy a Majstrovstvá Sveta. Na ďalší rok mám v pláne Majstrovstvá Slovenska v Liptovskom Hrádku, potom Majstrovstvá Slovenska v Čadci v silovom trojboji a neskôr Európa a Svet,“ okomentovala K. Fečová
 
O sprievodný program sa postarala spevácka skupina Melody pôsobiaca pri Hotelovej akadémii Jána Andraščíka. Galavečera sa zúčastnili aj zástupcovia mesta a mnohí pozvaní hostia.