Partizán Bardejov - KKS Czarni Sosnowiec

643x
06. Február 2019
Futbalistky Partizána Bardejov sa poctivo pripravujú na odvetnú jarnú časť najvyššej futbalovej súťaže. Postupne odohrávajú prípravné stretnutia, ktoré veľa napovedia, v čom sa majú hráčky zlepšiť v nasledujúcich týždňoch.
 
Naposledy ženy vybehli na umelý trávnik a sily si zmerali s KKS Czarni Sosnowiec. Hostky patria k najlepším tímom v najvyššej poľskej súťaži a preto meranie si síl so silnými súpermi je viac ako potrebné. Oba celky v oklieštenej zostave si vyskúšali aj hráčky, ktoré počas ligových stretnutí dostávajú menej priestoru.
 
Domáce Partizánky začali aktívne a súpera nepúšťali do vyloženejších šancí. V štrnástej minúte prišiel prvý zákrok Solárovej, no v šestnástke bola pozorná. V 22. minúte na druhej strane sa až do pokutového územia s loptou dostala Semanová, no gól nepadol, keď loptu do náručia chytila brankárka súpera. Po polhodine hry skúšala spoza šestnástky pozornosť hosťujúcej gólmanky Havranová, no mierila nepresne. Prvý polčas gól nepriniesol.
 
Po zmene strán sa už po dvoch minútach mohli Bardejovčanky dostať do vedenia, avšak Havranová spoza šestnástky mierila tesne nad. O štyri minúty sa už Bardejovčanky radovali z gólu, keď Semanová mierila presne a prekonala brankárku Sosnowca. Od 54. do 60. minúty domáci lodivod Čekan urobil v zostave tri zmeny a hneď na to hostky vyrovnali.
 
Následne sa do šance dostala Tipulová, no zoči-voči poľskej brankárke netrafila presne a na druhej strane po nedorozumení v obrane Bardejova hostky išli do vedenia. O osem minút domácu gólmanku Solárovú prekonali aj po tretí raz, keď ani tento raz nebola obrana Partizána pozorná. V samom závere ešte brankárka domácich vytiahla efektný zákrok a nedovolila súperkám streliť štvrtý gól.
 
Napriek prehre 1:3 podali Bardejovčanky dobrý výkon a na ihrisku boli vyrovnaným súperom. Družstvo žien je však potrebné rozšíriť o skúsené futbalistky, v opačnom prípade to budú mať východniarky v boji o titul viac než ťažké. Absencia legionárky Dimitrijević bola citeľná, káder je úzky a tréneri nemajú veľa možností obmieňať zostavu.