Pod deravými košmi ukončili základnú časť

784x
03. Február 2019
Záverečnými dvomi zápasmi sa ukončila základná časť prvej basketbalovej ligy junioriek a žien. Bardejovčanky sa v dvojzápase stretli s týmom CBK MINIBUSEUROPA Ťahanovce.
 
Najprv sa predstavili na palubovke Košičaniek, v ktorom domáce od začiatku ťahali za dlhšiu časť povrazu. Prvý polčas vyhrali hostiteľky 44:25, po zmene strán ešte vylepšili defenzívu a Bardejovčankám za dvadsať minút dovolili streliť len štrnásť bodov. Po štyroch desaťminútovkách svietil stav 81:39 pre Ťahanovce.
 
V poslednom kole základnej časti rovnakého súpera hostili hráčky BKM doma. Prvá časť hry vyšla lepšie hostkám, ktoré ju vyhrali 18:11. Rozhodujúca bola druhá desaťminútovka, ktorú domáce nezvládli a prehrali ju o osemnásť bodov. Po zmene strán sa už len dohrávali, tretiu štvrtinu vyhrali Bardejovčanky 14:11 a poslednú 20:16. Napriek tomu celý zápas prehrali 56:74.
 
Po osemnástich dueloch sa ukončila základná časť, v ktorej Bardejov skončil z desiatich celkov na ôsmom mieste. Päť zápasov vyhral a trinásť prehral, skóre má negatívne 930:1191 a dokopy získal 23 bodov. Na prvom mieste sa umiestnili práve hráčky z Ťahanoviec, posledná je Rožňava.
 
Basketbalistky z Horného Šariša sa predstavia v skupine o deviate až devätnáste miesto, prvý zápas odohrajú na palubovke Trnavy a druhý v Myjave. 24. februára doma privítajú celok Žiliny-Budatína. Začiatkom marca odohrajú znova dva zápasy u súpera, najprv v Seredi a následne v Bratislave so Slovanom.