Hokejisti Bardejova zdolali Gelnicu aj doma a postúpili do finále, dnes v R. Sobote

471x
19. Január 2019
Druhá hokejová liga, skupina východ, mala v sobotu, 19. januára 2019, na programe druhé zápasy semifinále play-off. Po výhre v Gelnici mali hokejisti HK Bardejov na hokejkách mečbal a v prípade výhry by postúpili do finále.
 
Od začiatku boli domáci lepším tímom a postupe si začali vytvárať gólové šance. Do hľadiska si našlo cestu viac ako 600 divákov a prvého presného zásahu sa dočkali v trinástej minúte, keď skóre otvoril Lesňák. Už o minútu druhý presný zásah Bardejova v presilovej hre pridal Leskovjanský a o ďalšiu minútu už bolo na ukazovali 3:0, keď gólmana Gelnice prekonal aj Renčok. Dvadsaťšesť sekúnd pred koncom úvodného dejstva znížil Wesselényi.
 
V prostrednej časti hry padol iba jeden gól, keď v 24. minúte presne mieril Koksharov a vrátil domácim trojgólové vedenie.
 
Rušnejšia však bola posledná dvadsaťminútovka. Domáci v úvodných minútach pohodlne kontrolovali priebeh hry, no v 50. minúte Huszárik v presilovej hre znížil a o dve minúty Gelnicu kontaktným gólom do hry vrátil Wesselényi. Bardejovčania začali produkovať chyby v útočnom pásme, zbytočne strácali puk a za laxnosť pykali necelé tri minúty pred záverom, keď domáceho gólmana Dzúra prekonal Šterbák. Hornošarišania však nezložili zbrane a 21 sekúnd pred záverečným klaksónom strhol výhru na stranu domácich Duračinský, čím aj rozhodol o postupe do finále play-off skupiny východ.
 
V ňom sa Bardejov stretne s Rimavskou Sobotou, ktorá postúpila cez Trebišov. Prvý zápas hrá v Rimavskej Sobote  26.1.2019. Doma sa Bardejov predstaví 2.2.2019.