Uskutočnil sa 2. Hornotopliansky jarmok

686x
15. Október 2018
Gaboltove sa počas víkendu uskutočnili Dni na farme, priamo na Farme Busov Gaboltov. Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program.
 
Vystúpili viaceré folklórne skupiny z okolitých obcí, hosťami bola Ľudová hudba Zamiškovci, Kabát revival, Štefan Štec či Ľudová hudba Šarišanci.
 
Celý hudobný program bol spestrený rôznymi zručnostnými súťažami, ktoré sa uskutočňovali priamo na pódiu. Podujatie bolo obohatené o prezentáciu okolitých obcí.
 
V priestoroch farmy návštevníci našli aj Uličku remesiel zameranú predovšetkým na prezentáciu a propagáciu tradičných ľudových remesiel ako napríklad: hrnčiarstvo, výrobky zo šúpolia, výroba sviečok, rezbárstvo, med a medovina a iné.
 
Počas celého podujatia boli pre verejnosť k dispozícii sprievodkyne, ktoré návštevníkov previedli po celej farme, kde mohli spoznať, ako to chodí na pravom gazdovskom dvore.
 
Pripravený bol aj program pre deti, ktorého súčasťou bol jedinečný živý strom Edo Drewo, tvorivé dielne pre deti, vozenie sa na traktore alebo kombajne. O spestrenie programu sa tiež postaral Voltíš so svojim akrobatickým vystúpením detí na koňoch.
 
Pre deti bolo pripravené aj detské ihrisko s preliezkami a originálnym dreveným kolotočom, trampolína, skákací hrad, autíčka, maľovanie na tvár a podobne.
(foto: F. Hažlinský)