Partizán Bardejov zdolal Banskú Bystricu vysoko, dohrával však v oslabení

623x
30. August 2018

Úvodným kolom odštartovala nová sezóna v ženských futbalových súťažiach. Partizánky v prvom stretnutí privítali na domácom štadióne celok Banskej Bystrice a úlohu favorita potvrdili, keď konto súpera zaťažili štyrmi gólmi a ani raz neinkasovali.

Už v štvrtej minúte prvý gól v celej súťaži strelila Monika Havranová a v trinástej minúte na 2:0 zvyšovala Stela Semanová. Bardejovčankám vstup do duelu vyšiel výborne a svoje súperky nepúšťali do vyloženejších šancí. V ďalšom priebehu však viazla finálna koncovka a aj preto už v prvom polčase takmer 300 divákov ďalší gól nevidelo.

Po zmene strán zaujala situácia po takmer hodine hry, keď domáca obrana zaspala, do samostatného úniku sa dostala Katarína Vredíková, no gólmanka Bardejova Tamara Solárová svoju súperku faulovala na hranici pokutového územia, za čo videla červenú kartu a musela sa porúčať pod sprchy.

Bardejov však aj v oslabení na ihrisku dominoval a v 65. minúte na opačnej strane bola v pokutovom území faulovaná Semanová a Havranová penaltu s prehľadom premenila.

Skóre stretnutia o desať minút neskôr uzavrela Semanová, ktorá pridala svoj druhý gól v zápase. Bardejovčanky svoje súperky zdolali jednoznačne 4:0 a do tabuľky si pripísali prvé tri body. O ďalšie bude chcieť zabojovať už túto sobotu, prvého septembra, keď znova doma privíta Lokomotívu Košice.