MŠ na Gorkého ulici sa zapojila do projektu HÝBSA Slovensko

619x
24. Jún 2018
Materská škola na Gorkého ulici sa zapojila do projektu Slovensko hýb sa. Úlohou tohto projektu je podporovať pohyb detí a cieľom je poukázať na význam pohybu detí v predškolskom veku.
 
„Do tohto projektu sme sa zapojili celá materská škola, sme sedem triedna materská škola, máme 138 detí a detí sa na túto akciu veľmi tešili,“ prezradila riaditeľka škôlky Mária Šoltésová a kto pripravoval program? „Je to tímová práca všetkých zamestnancov materskej školy a bolo to pre nás jednoduché, pretože je to sústavná a systematická práca, nežiada si nejakú extra prípravu.“
 
Program celého popoludnia sa skladal z dvoch častí. „V prvej časti bolo predstavovanie sa detí formou pohybových hier a druhá časť bola venovaná jednotlivým športovým disciplínam, kde tým pohybom budeme propagovať význam pohybu pre zdravie detí,“ doplnila M. Šoltésová.
 
Každá trieda mala pripravenú jednu športovú disciplínu, do súťaží sa okrem deti zapojili aj ich rodičia. Odmenou za predvedené výkony bola balónová šou, zumba pre deti a divadelné predstavenie.