Najúspešnejší športovci v Prešovskom kraji, nechýbajú Bardejovčania

755x
08. Marec 2018
V Divadle Jonáša Záborského v Prešove sa už po pätnásty krát uskutočnilo vyhlásenie výsledkov najúspešnejších športovcov a športových kolektívov Prešovského samosprávneho kraja za uplynulý rok.
 
„Uplynulý rok priniesol veľa mimoriadnych športových výsledkov, ktoré si veľmi vážime. Všetky vypovedajú o tom, že Prešovský kraj žije športom, má svojich ambasádorov, ktorí šíria dobré meno regiónu a inšpirujú ostatných svojím osobným príkladom. Športovci môžu byť pre nás vzorom nielen za impozantné výkony, ale aj za to, čo všetko športu odovzdávajú,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský. O úvodný príhovor sa postaral predseda PSK Milan Majerský. Postupne boli vyhlásené výsledky v kategóriách najúspešnejší kolektív mládeže, najúspešnejšia stredná škola v kraji a najúspešnejší športovci stredných škôl v pôsobnosti PSK.
 
Janík Velgos najlepší stredoškolák
 
V tejto kategórii získal prvenstvo silový trojbojár Janík Velgos, študent Hotelovej akadémie Jána Andraščíka v Bardejove. Študent druhého ročníka obhájil svoj minuloročný post vďaka v poradí už tretiemu zisku titulu majstra sveta i Európy dorastencov a juniorov bez rozdielu hmotnosti a veku a titulu najsilnejšieho dorastenca na svete bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára.
 
Ocenenie pre Janu Vaškovú
 
Do prvej desiatky najúspešnejších športovcov PSK za rok 2017 sa dostala aj Bardejovčanka Jana Vašková. Silová trojbojárka patrí medzi trojicu športovcov, ktorí si zopakovali svoje minuloročné umiestnenie. Dvojnásobná najsilnejšia žena Slovenska dosiahla v rámci profi súťaže Najsilnejšia žena sveta štvrté miesto, keď bola prvá spomedzi Európaniek.
 
Futbalistky nemajú konkurenciu
 
V kategórii najúspešnejších kolektívov sa na skvelom druhom mieste umiestnili futbalistky Partizána Bardejov. Potvrdili tak svoje dominantné postavenie medzi kolektívmi nielen v okrese, ale aj v celom kraji. Bardejovčanky sú aktuálne majsterky Slovenska a dvojnásobné víťazky Slovenského pohára. Pred štartom jarnej časti sú na prvom mieste a aj tento rok je ich cieľom účinkovanie v Lige majstrov.
 
Prvé miesto medzi kolektívmi obsadili prešovskí hádzanári a bronz patril prešovským volejbalistkám. Cenu predsedu PSK získal Zápasnícky klub Vihorlat Snina, najúspešnejším znevýhodneným športovcom sa stal popradský cyklista Adrián Babič a titulom najúspešnejšieho športovca PSK za rok 2017 sa môže pochváliť horolezec Peter Hámor z Popradu.