Futbalistky Bardejova v šlágri kola zdolali Myjavu

1303x
09. September 2020
Futbalistky Partizána Bardejov zvládli aj štvrtý zápas v sezóne, keď v šesťbodovom zápase v domácom prostredí porazili myjavský Spartak po góle Stelky Semanovej tesne 1:0.
 
Pri rieke Topľa sa od úvodu hral atraktívny futbal a oba celky išli na maximum. Viac z hry mali spočiatku Myjavčanky, ktoré ohrozovali územie pred gólmankou Tamarou Solárovou, no obrana domácich bola spoľahlivá. V polovici úvodného dejstva odrazenú loptu zachytila Darija Djukić, našla nekrytú Semanovú, ktorá sa pohrala s obranou hostiek a krásnou strelou poslala východniarky do vedenia.
 
O päť minút spravili partizánky viacero chýb, Katarína Vredíková sa už sama rútila na Solárovú, keď v poslednej chvíli ručnú brzdu zatiahla mladá Mária Petrová a za faul pred pokutovým územím videla červenú kartu. Z priameho kopu Myjava mierila nepresne a od tohto momentu, aj keď v oslabení, iniciatívu prevzali domáce.
 
Aj po zmene strán sa hral zaujímavý duel a diváci boli svedkami viacerých pekných akcií. S pribúdajúcim časom sa domáce viac stiahli do obrany a na kopačky kopaničiarok sa prilepila nervozita. Partizánky sa dokázali ubrániť a mali šancu pridať aj druhý poisťovací gól, no to sa nepodarilo. Napriek tomu zápas zvládli a po záverečnom hvizde sa tešili z dôležitých troch bodov.