Zážitkové plavby na Domaši

535x
12. Júl 2020
Návštevníci strediska Dobrá tak môžu absolvovať okružnú cestu okolo Domaše spojenú s náučným výkladom, ktorý popisuje históriu vodného diela v kontexte doby. Plavba trvá viac ako hodinu, program je vhodný pre všetky vekové kategórie.
 
„Lístky sa kupujú priamo na mieste, ale ideálne si je všetko vybaviť online. Ľudia idú na istotu a drvivú väčšinu plavieb máme vypredaných. Je lepšie si všetko zarezervovať cez plavbydomasa.sk. Ak by bolo zlé počasie, tak v tom prípade vieme vrátiť peniaze hneď na účet a informovať e-mailom, že sa plavba zrušila. Je to praktickejšie,“ uviedol starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ.
 
Cez týždeň premáva loď od desiatej do osemnástej hodiny, cez víkendy je v prevádzke od deviatej do devätnástej hodiny. Súčasťou tohtoročnej letnej sezóny budú aj jedinečné spevácke večery na lodi. Účasť na nich potvrdili viacerí známi umelci i kapely zo Slovenska, najbližšie to bude Zuzana Smatanová či Gladiátor.
 
„Na leto sme si pripravili sériu koncertov – volá sa to Bohémia spieva. Je to súbor unikátnych koncertov priamo na lodi, bude to každý štvrtok. Ľudia vedia nájsť informácie o jednotlivých koncertoch na stránke plavbydomasa.sk. Tam sú aj konkrétne informácie o tom, ktorá kapela by mala vystúpiť,“ ozrejmil Kapraľ.
 
Stredisko Domaša – Dobrá tento rok očakáva zvýšený počet domácich turistov. Okrem zážitkovej plavby sú pre výletníkov pripravené novinky, ktoré zodpovedajú aj požiadavkám tých najnáročnejších.
 
„Vzhľadom na to, že ľudia kvôli korone nepôjdu do zahraničia na dovolenky, sme u nás na Dobrej zriadili gurmánsku uličku. Sú tam rôzne špeciality – od klasických langošov až po vegetariánske burgre, aj vietnamské jedlá. Takisto sú tu kolotoče pre deti, vodné bicykle, loďky. Myslím si, že keď tu ľudia prídu, nudiť sa nebudú,“ dodal starosta.
 
V stredisku je k dispozícii aj požičovňa cestných bicyklov. Verejnosť ich môže využívať na cestu po cyklistických trasách okolo celej Domaše.