VIDEO | HC Košice sa pripravuje na Ligu majstrov

1409x
10. Júl 2023
Hokejový Club Košice sa aktuálne pripravuje na novú sezónu a na boj v Lige majstrov
 
 
 Pozrite si rozhovor
 
Momentálne prebiehajú silové tréningy a príprava na zápasy začne 1. augusta. Fanúšikom hokeja prinášame krátky rozhovor so športovým manažérom HC Košice Gabrielom Spilarom.   
 
Povedzte nám aká je aktuálne situácia v HC  Košice? Je už všetko uzavreté na sto percent?  
 
„Tak momentálne už sme na 99%  uzavretí, takže veľmi sa tomu tešíme a teraz už len chlapci oddýchnuť cez júl a ideme na to v auguste,“ povedal Gabriel Spilar, športový manažér HC Košice. 
 
Gabriel Spilar, športový manažér HC Košice (Zdroj: Ahoj.TV)
 
Keď hovoríte o oddychu, tak predpokladám, že tréningy pod vedením Danka Kičuru, silovo kondičného trénera, už prebiehajú? 
 
„Áno, určite. Máme cez 7 – 8 chlapcov. Ostatní trénujú vo svojich rodných mestách, čiže je to samozrejme na nich, ale teraz už je taká doba, že už to nie je spoločné ako to bolo pred tým. Prípravu začneme 1. augusta a na ľade na ostro už aj s importami čiže verím, že všetko prebehne hladko, nebudeme zranení a pripravíme sa na Ligu majstrov.“
 
 Čo sa týka tých príprav Ligy majstrov, všetko je už intenzívnejšie, ste naštartovaní po získaní titulu. Ako to vidíte?
 
 „Určite áno. Veríme, že to budú dobré zápasy, ťažké zápasy. Čo sa týka organizácie, to má na starosti Milo Klíma, ale to mu ide od ruky čiže na to je spoľah. A čo sa týka mňa, samozrejme trénera mužstva, tak pracujeme na tom, aby sme boli pripravení, či už cez Dana Kičuru alebo chlapci sami a potom tá príprava na ľade, prípravné zápasy a tešíme sa na prvý zápas v Lige majstrov.“  
 
Hokejisti HC Košice (Zdroj: Ahoj.TV)
 
A s kým to bude?
 
„Hrať  vo Švajčiarsku, takže máme troch silných Švajčiarov, dvoch silných Nemcov, Švédov a bude to dobrá príprava na tú najpodstatnejšiu časť a to na Ligu, ale nechceme ísť do tých zápasov len tak, že ich odohrať, ale hrať čo najlepšie a vyhrať nejaký zápas. Samozrejme si treba uvedomiť silu tých mužstiev, ale ako vravím každý zápas začína 0:0. Je to také klišé, ale tešíme sa na to. Ťažký súperi, dobrí súperi, veľké mená v Európe a ja sa teším na túto konfrontáciu."
 
„Ide hlavne o to, aby nás to posunulo ďalej, aby sme vedeli, kde tá špičková Európa naozaj je. Podpísali sme skoro všetkých zo zahraničia, ktorých sme mali, dobrých Slovákov čiže tá partia by mala byť dobrá ak nie ešte lepšia. Na papieri to vyzerá slušne. Uvidíme august a september,“ dodal na koniec rozhovoru Gabriel Spilar. 
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár