Víťazom okresu Bardejov sa stal Kľušov

1905x
01. Júl 2023
Najlepším strelcom Matúš Guliga
Zápas BFC Bardejov - Fričkovce 
 
Po dramatickom priebehu sa skončila aj okresná futbalová súťaž. Jednotlivé mužstvá majú za sebou 18 kôl základnej časti a ďalších 10 nadstavby.
 
Víťazom VII. ligy a postupujúcim do šiestej je zaslúžene Kľušov (možno budú postupovať aj dvaja). Druhý skončil BFC Bardejov. O druhom a treťom mieste sa rozhoduje za zeleným stolom. V hre sú Lopúchov a Osikov.
 
Predpisy SFZ a ObFZ v Bardejove si vzájomne odporujú a tak o poradí rozhodujú vzájomné zápasy (SFZ) alebo skóre (ObFZ).
 
ObFZ Bardejov rozhodol prehodnotiť svoj postoj a tretie miesto prisúdil Osikovu, nakoľko sa rozhodol akceptovať Súťažný poriadok SFZ a nie svoj Rozpis súťaží. Konečné poradie je teda momentálne 3. Osikov, 4. Lopúchov. Nič však nie je ešte uzatvorené.
 
 
V podstate to závisí od toho či sa Lopúchovčania zmieria so štvrtým miestom (dobré mravy kážu, že ak mužstvá nastupujú k prvému zápasu súťažného ročníka všetko by malo byť jasné). Meniť pravidlá, v prospech kohokoľvek vtedy, keď je už všetko odohrané, je prinajmenšom neetické.
 
V skupine o umiestnenie uzatvárajú pelotón Porúbka, Kobyly, Stuľany a Abrahámovce. V prípade, že sa do ligového ročníka 2023/24 prihlási väčší počet klubov uvidíme aj ligu ôsmu a tieto mužstvá budú jej súčasťou. Momentálne je aktuálne znovuzrodenie mužského futbalu v Bardejovskej Novej Vsi a BNV bude, s veľkou pravdepodobnosťou, ďalším účastníkom tejto súťaže.
 
Najlepším strelcom okresu sa stal Matúš Guliga (Kľušov). Ten prekonal brankárov súpera 26 krát, nasledujú Frederik Katrinič (Fričkovce) 23, Gabriel Balušinský (Poliakovce) 22, Michal Lukáč (Zborov) 18 a Juraj Kuhajdík (BFC) 16. Kuhajdík však potreboval na 16 gólov len jesennú časť. Na jar už za BFC nehrával. Po 16 gólov dali aj Lukáš Mikula, Vladimír Vojtaško (obaja Poliakovce) a Dávid Rybár (Zborov).
(12:40, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár