VIDEO | Odbor Grafik digitálnych médií na Spojenej škole na Štefánikovej ulici funguje už sedemnásty rok

1567x
19. Jún 2023
Spojená škola na Štefánikovej ulici v Bardejove ponúka okrem iných zaujímavých odborov aj štvorročný maturitný študijný odbor Grafik digitálnych médií
 
Aj v tomto odbore ponúka škola duálne vzdelávanie, teda spojenie praktického vyučovania u zamestnávateľa s teoretickým školským vzdelávaním.
 
Odbor na škole funguje už 17 rokov, jeho absolventi dnes úspešne fotia, filmujú, alebo riadia vlastné firmy v oblasti grafiky a webového dizajnu. Na škole prebieha výuka grafikov digitálnych médií v troch odborných učebniach.
 
(Zdroj: AHOJ.TV) 
 
Výhodou duálneho vzdelávania je aj to, že žiaci si môžu zarobiť od 40 do 100 eur. Dostanú tiež stravu a príplatok na dopravu. Ale hlavne majú možnosť vyskúšať si v praxi aj ďalšie moderné technológie, nástroje, prístroje a vybavenie.
 
Okrem maturitného vysvedčenia obdržia absolventi odboru Grafik digitálnych médií aj výučný list, čo im umožňuje lepšie uplatnenie v praxi a na trhu práce. Jedným z projektov mladých digitálnych grafikov prvého ročníka bol papierový model ich školy v mierke 1:240.
(11:25, red.) 
Diskusia
Pridať komentár