Po 16-mesačnej rekonštrukcii otvorili Športovú halu Stará jazdiareň

1231x
19. Jún 2023
Po 16-mesačnej rekonštrukcii otvorili Športovú halu Stará jazdiareň
(Zdroj: FB Mesto Košice) 
 
Po 16-mesačnej rekonštrukcii otvorili v piatok v Košiciach Športovú halu Stará jazdiareň. Rekonštrukcia vtedy ešte Angels arény sa začala vo februári 2022, vranovskej stavebnej spoločnosti Betpres sa ju podarilo dokončiť skôr, ako bol pôvodne stanovený termín august 2023.
 
Jej rekonštrukcia vyšla na 3,1 milióna eur. Mesto Košice získalo na jej výstavbu dotáciu z Fondu na podporu športu 1,25 milióna eur, zvyšné finančné zdroje išli z mestského rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík.Vynovená viacúčelová multifunkčná hala poskytne veľmi dobré podmienky nielen na tréningy a súťažné zápolenia vo viacerých druhoch športu, ale má byť aj dejiskom kultúrno-spoločenských akcií. S pravidelnou prevádzkou sa počíta od septembra.
 
 (Zdroj: FB Mesto Košice)
 
„Táto hala zažila veľké veci, keď Košice boli dôležitou súčasťou európskeho basketbalu. Pred štyrmi rokmi sme prišli s nápadom vynoviť Angels arénu. Začali sme projektovať, kresliť a museli sme nájsť riešenie, ktoré akceptujú aj pamiatkari, čo sa nám podarilo. Je pred nami ešte jedna výzva, aby sme okolie haly vynovili a celý priestor zrevitalizovali. Chceme, aby príjemný pocit okrem športovcov a divákov mali aj všetci, ktorí budú okolo nej prechádzať,“ uviedol primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.
 
Rekonštrukcia sa musela riadiť prísnymi požiadavkami Krajského pamiatkového úradu v Košiciach s dôrazom na zachovanie urbanistickej a architektonickej hodnoty budovy. Zvýšila sa aj kapacita zázemia haly, ktorá sa spolu so vstupmi do haly stala bezbariérovou.
 
(Zdroj: FB Mesto Košice)  
 
Namiesto pôvodných tribún vzniklo nové hľadisko s kapacitou 846 miest na sedenie. Dokončili sa aj nové a väčšie šatne pre športovcov, rozhodcov, trénerov, sprchy a sociálne zariadenia, položila sa nová palubovka. Vznikli aj nové priestory pre zamestnancov haly a sociálne zariadenia pre divákov. Nad šatňami sa vybudovala antidopingová miestnosť so sprchou a kancelária s kuchynkou. Vo vstupnej časti pribudne kaviareň s kapacitou pre 24 hostí s malou galériou.
(8:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár