Dorastenky Bardejova získali majstrovský titul!

4081x
18. Jún 2023
Majstrovský titul dorasteniek získali Partizánky
Majsterky Slovenska 
 
Bardejovčanky po víťazstve v 1. lige WU19, v skupine východ, uspeli aj na finálovom turnaji v Poprade. V konkurencii Spartaka Myjava a AS Trenčín obsadili prvé miesto a do Bardejova cestuje pohár pre Majsterky Slovenska v kategórii WU19.
 
Káder Partizána tvorili: Dupkalová, Petrová, Kapcová, Vojsová, Mačugová, Čechová, Cuperová, Hlavinková, Iľková, Jacenková, Bila, Bortníková, Havrišová, Schwarc. Tréner: Tomáš Tej, asistent trénera: Andrej Fecko.
 
Poradie: 1. Partizán Bardejov BŠK, 2. Spartak Myjava, 3. AS Trenčín
 
Spartak Myjava WU19 – Partizán Bardejov BŠK WU19 0:3 (0:2)
Góly: 8. Hlavinková, 16. a 67. Jacenková
Rozhodovali: Výrostek, Petruľa, Malejčíková. ŽK: Hlavinková (BJ), ČK: 80. Kranecová. 100 divákov
Partizánky nastúpili v tejto zostave: Dupkalová - Petrová, Kapcová, Vojsová, Mačugová, Čechová, Cuperová, Hlavinková, Iľková (80. Schwarc), Jacenková, Bila
 
 
Partizán Bardejov BŠK WU19 – AS Trenčín WU19 3:0 (1:0)
Góly: 18. a 77. Hlavinková, 78. Jacenková
Rozhodovali: Petruľa, Výrostek, Malejčíková. ŽK: Vojsová (BJ). 210 divákov
Partizánky nastúpili v tejto zostave: Dupkalová - Petrová, Kapcová, Vojsová, Mačugová, Čechová, Cuperová, Hlavinková, Iľková, Jacenková, Bila (79. Schwarc)
 
 
V šľapajach úspešných bardejovských ženských futbalových družstiev kráčajú juniorky U19. Dievčatá aj naďalej potvrdzujú vysokú úroveň ženského futbalu v historickej metropole Horného Šariša.
 
Vzhľadom na to, že niektoré ústredné hráčky vekovo odchádzajú do kategórie dospelých, úvahy o vytvorení družstva žien a jeho prihlásenie do druhej ligy nie sú celkom „uletené“. Je tu dobrý hráčsky základ a tak to už chce len dobrého sponzora.
 
Tomáš Tej – tréner WU19: „V súťaži sme boli od začiatku jedným z favoritov na víťazstvo v skupine Východ. Podarilo sa nám udržať gro družstva z minulej sezóny. Ako tréner som sa snažil rozvíjať nielen individuálne herné činnosti, ale aj celkovo hru. Samozrejme, aby šlo to ruka v ruke s pozitívnymi výsledkami.“
 
Spočiatku to na suverénne víťazstvo nevyzeralo a Partizánky sa trápili najmä s Prešovom a Košicami. Záver súťaže však zvládli excelentne. Tomáš Tej: „Boli niektoré zápasy, ktoré sme v základnej skupine nezvládli. Bodovú stratu sme dohnali i v nadstavbovej časti. V rozhodujúcich zápasoch sme zabrali a zabezpečili si postup.“
(20:47, P. Cingel) 
Diskusia
Pridať komentár