Na futbalistov z Horného Šariša čakajú posledné tri zápasy

1607x
24. Máj 2023
Partizán čaká ukončenie ligového ročníka
Bardejovčania ligu dohrajú - dvakrát sa predstavia u súpera, doma už len raz 
 
Do konca ligového ročníka 2022/23 zostávajú už len tri kolá. Bardejovčania s doterajšou bilanciou existenčné problémy napriek nepresvedčivým výkonom v jarnej časti nemajú.
 
Od zostupových priečok ich delí 18 bodov a hrá sa už len o deväť. Takmer istým postupujúcim je už Spišská Nová Ves. Pred druhými Lipanmi má náskok siedmych bodov.
 
Bardejovčania na vedúci celok strácajú bodov 27. O postupujúcom je už rozhodnuté aj v skupine západ. V druhej lige uvidíme v budúcej sezóne OFK Malženice. Tie majú 59, druhá Galanta 47 bodov.
 
 
Po dobrej jeseni, keď mladučké mužstvo trénera Kicu prekvapilo nielen výsledkami, ale aj herným prejavom, Bardejovčania zimovali v tabuľke vysoko a z pätnástich zápasov mali na konte osem víťazstiev, päť remíz a len dve prehry (skóre 33:18), čo znamenalo 29 bodov.
 
Jar však už je podstatne horšia. Mužstvu sa rozpadol stred poľa. Odišiel Haščák, zranení sú Bombik a Kukulský a rovnocennú náhradu sa nájsť nedarí.
 
Ani v defenzíve to nie je žiadna sláva a smerom dopredu dávajú Partizáni čoraz menej gólov. Kanonier Somov na jeseň exceloval a útočil na popredné priečky strelcov súťaže, na jar sa mu nedarí.
 
Za prácou na nejaký čas odišli Borok a Pyda. Do Raslavíc Tvardzik a Pangrác-Piter a tak dostávajú šancu hráči z už aj tak úzkej lavičky.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU Z POSLEDNÉHO ZÁPASU BARDEJOVA:
 
Predovšetkým ide o chlapcov z druholigového dorastu. Talent im uprieť nemožno, ale na to, aby sa dokázali presadiť v 3. Lige, si budú musieť ešte chvíľu počkať.
 
Futbalisti z horného Šariša majú zatiaľ na konte dvanásť zápasov odvetnej časti. Vyhrali len tri krát, dvakrát remizovali a súperi sa tešili sedemkrát. Na jar strelili dvanásť a dostali dvadsať gólov. To všetko znamená jedenásť bodov.
 
To však nie je všetko. Výsledky a herný prejav úzko súvisia aj s návštevnosťou. Tá rýchlo klesá a na futbal prichádzajú už len tí najvernejší.
 
Do konca súťaže zostávajú tri kolá. Nezávisle od výsledkov ju Bardejovčania v pohode dohrajú. Už tento týždeň ich čakajú vonku Lipany (27.5. o 17.00 hod.), následne privítajú doma Lučenec (3.6. o 17.00 hod.) a v poslednom kole cestujú do Rimavskej Soboty (10.6. 17.00 hod.).
(14:58, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár