Partizán získal bod s Oravským Veselým

2843x
20. Máj 2023
Slabý zápas veľa futbalovosti neukázal
Kapitán Bardejova Berecký v súboji o loptu 
 
Oravské Veselé je obec v okrese Námestovo. Má čosi menej ako 3000 obyvateľov. Pred zápasom boli domáci na ôsmom mieste s 39 bodmi. Ich súper o priečku vyššie a mal o jeden bod viac.
 
Na jeseň prehrali Partizáni na Orave 6:0. Oravské Veselé je farmou Liptovského Mikuláša. Proti Bardejovu vtedy nastúpil aj odchovanec Partizána Peter Voško (LM) a dal dva góly.
 
Bardejovský zrekonštruovaný štadión má 3433 miest na sedenie. Cestu na futbal si však, podľa organizátorov, našlo len 238 divákov. Ak ste boli minulý týždeň vo Svidníku a aj na dnešnom zápase, určite sú vám dôvody nízkej návštevnosti jasné.
 
Ani jedno mužstvo toho v prvom polčase veľa neukázalo. Partizáni sa snažili, ale hostia boli o čosi lepší.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
V úvode zahrávali štandardky hráči oboch kolektívov, ale ani jedno mužstvo šancu na skórovanie nevyužilo. V 10. minúte unikol Kotora, Batista da Silva mu loptu v poslednej chvíli odkopol.
 
O štyri minúty neskôr vyrobil neistý gólman hostí Feriančík hrúbku, M. Lukáč ponúknutú šancu nevyužil. Hostia mohli skórovať aj v 21. minúte, po dobrom centri išla hlavička tesne nad bránu.
 
Zaujali ešte Bereckého parádne nožničky.
 
Prvý gól v zápase strelil Stolárik. Jeho strelu Feriančík podcenil a lopta na prekvapenie všetkých skončila v sieti. Partizáni viedli len päť minút.
 
Hostia predviedli rýchly protiútok s presným centrom a Kotora parádnou hlavičkou nedal Sobekovi šancu. Skóre sa nemenilo ani v úplnom závere polčasu, keď M. Lukáč strelou k ľavej tyči natiahol brankára hostí.
 
 
Ak sa v prvom polčase ešte čo to dialo, ten druhý bol úplne nezaujímavý. Hneď v úvode stratil Batista Da Silva loptu tesne pred pokutovým územím, našťastie hostia zakončiť nedokázali.
 
V 73. minúte sa vyznamenal Sobek, keď strela hostí, odrazená od brvna, skončila na jeho rukaviciach. Sobek bol počas celého zápasu istejší ako jeho náprotivok a všetky pokusy hráčov Tatrana o skórovanie pokojne pozberal.
 
 
Obraz hry kopíroval prvú časť. Hostia boli lepší na lopte, boli dôraznejší a viac chceli. V bardejovskom mužstve vynikal snahou N. Lukáč a čo to ukázal aj Berecký.
 
Tréner Kica poslal v závere na ihrisko mládežníkov Balaščáka a Šalatu. Futbal tentoraz kazil aj prehnane úzkostlivý rozhodca zápasu Gabštur.
 
Partizán Bardejov BŠK – TJ Tatran Oravské Veselé 1:1 (1:1)
Góly: 35. Stolárik – 40. Kotora
Rozhodovali: Gabštur, Holt, Adamčo. ŽK: Kmec – Hoti, Baláž, Kmeť. 238 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Sobek - Elexa, Terry, Somov (77. Stachura), Kmec (77. Balaščák), Da Silva, N. Lukáč, Šott, M. Lukáč (81. Šalata), Berecký, Stolárik
(20:48, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár