Prešov vyhráva vo finále nad Bardejovom 2:0 na zápasy

2001x
15. Máj 2023
Prešov s prvým mečbalom
 
Bardejovčanom sa nevydarili oba zápasy 
 
Počas víkendu odštartovalo finále ligy 3b HbL Východ. Finálová séria začala 13.05.2023 v Prešove a 14.05.2023 v Bardejove. Finále sa hrá na tri víťazné zápasy.
 
13.05.2023
HBC Spartans Prešov - HBC Knights Bardejov 4:3
(Ondria 2, Bohačik, E.Mitra - Džamba, Grohoľ, Špirko)
 
„Do zápasu sme nastúpili výborne, keď už v prvých piatich minútach sme viedli 2:0. Nikto z našich hráčov, by ani len nečakal, čo bude nasledovať v najbližšom priebehu hry. Domácich to nezlomilo, naopak dokázali stav stretnutia dorovnať na 2:2 a nakoniec ísť do vedenia 3:2. Následne stav vyrovnal Špirko 3:3. Pár minút pred koncom tretej tretiny sa dostal do šance E. Mitra, ktorého gól mal prívlastok víťazný. Nakoľko v závere sme vyskúšali ešte hru bez brankára, kde sme „opečiatkovali“ konštrukciu brány súpera, ale na vyrovnanie stavu to nestačilo,“ prezradil Matúš Gmitter z Bardejova.
 
Stav série 1:0.
 
FOTOGALÉRIA Z DOMÁCEHO ZÁPASU: 
 
14.05.2023
HBC Knights Bardejov – HBC Spartans Prešov 5:7
(Majer 2, Špirko, Budinský, Cifra - Lúč 3, Bohačik, Ondria, Mitra, Čirč)
 
„Zápas doma, plné tribúny a stav série v prospech hostí z Prešova. Vedeli sme, čo nás čaká. Prvá tretina skončila 0:1 pre Prešov. V druhej znovu udreli Prešovčania a zvýšili stav na 0:2 a 0:3. Kontaktný gól dal Majer na 1:3. Hostia však znovu odskočili na 1:4, a tak sme celý zápas doťahovali. Pred koncom sme sa dostali do oslabenia piati na troch, kde nám Prešov už zasadil konečný úder. Na konci skorigoval výsledok ešte Majer na záverečných 5:7,“ okomentoval druhý zápas Gmitter.
 
Stav série 0:2.
 
Matúš Gmitter: „Začalo nám finále. Vedeli sme, že Prešov nie je ľahký súper. Prvý zápas pre nás začal výborne prvých 10 minút, potom sa to všetko nejako zastavilo. Robili sme kopec chýb, strácali sme lopty.
 
Súper sa vrátil do zápasu a v istých fázach hry začal dominovať. Dokonca sa mu podarilo zápas dotiahnuť do úspešného konca. Povedali sme si nič, hoďme to za hlavu, finále sa hrá na tri víťazné zápasy. Zápas doma sme chceli zvládnuť. Vyrovnať sériu, ale nepodarilo sa.
 
Presilovky, ktoré nám súper ponúkol boli katastrofa, oslabenia detto. Trápime sa v koncovkách, robíme veľké množstvo chýb, ktoré nás stojí kopec energie. Nehrali sme ako keby to bolo finále. Toto je vrchol celej sezóny a my sme prvé dva zápasy nezvládli, absolútne.
 
Musíme sa však zomknúť a každý dať do nedeľného zápasu 21.05.2023 všetko čo je v jeho silách, aby sme sériu vrátili do Bardejova. Možno sme si mysleli, že sa liga vyhrá sama. Každý zápas však začína od 0:0 a my musíme ukázať, že sme si to finále zaslúžili, nechať na ihrisku aj dušu, ak bude treba.
 
Už nehráme o titul, hráme o svoju česť. To, čo sme predviedli v týchto dvoch zápasoch, bolo ďaleko preč od toho, čo sme chceli hrať.“
(12:28, red)
Diskusia
Pridať komentár