VIDEO | Taiwan chce investovať do malých a stredných podnikov na východnom Slovensku

1601x
14. Máj 2023
Finančná podpora pre všetkých
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s Regionálnym poradenským a informačným centrom v Prešove a s veľvyslancom Taiwanu na Slovensku zorganizovali vo Veľkej zasadačke Úradu Prešovského samosprávneho kraja informačné stretnutie o možnostiach čerpania Investičných fondov Taiwanu pre podnikateľov v strednej a východnej Európe.
 
„Je to už moja druhá návšteva Prešovského kraja. Myslím si, že ide o veľmi perspektívny región s veľkým ľudským potenciálom a dúfam, že sa nám tu podarí zrealizovať viac investícií a že budeme spolupracovať oveľa intenzívnejšie,“ uviedol David Nan-Yang Lee, veľvyslanec Taipei Representative Office, Bratislava.
 
O finančnú podporu sa môžu uchádzať firmy, ktoré už s Taiwanom obchodujú, alebo obchodovať plánujú. Investičné fondy sú otvorené pre podniky a firmy aktívne vo všetkých sektoroch bez obmedzení druhu spoločnosti alebo odvetvia.
 
 
„V ekonomickej oblasti so Slovenskom spolupracujeme už dlhé roky. Teraz ponúkame ďalšie dva spôsoby spolupráce, konkrétne ide o nové formy investícií na Slovensku. Snažíme sa tu nájsť perspektívne spoločnosti s investičným potenciálom a hlavne malé a stredné podniky, ktorým by sme mohli poskytnúť finančnú podporu. Uvedomujeme, že najmä pre tieto firmy je ťažké sa vysporiadať s dôsledkami vojny na Ukrajine a inflácie, preto by sme im týmto spôsobom radi pomohli,“ dodal David Nan-Yang Lee.
 
Hlavne pre malé a stredné firmy ponúka Taiwan investičné a úverové fondy prioritne v oblasti výroby polovodičov, laserovej optiky, biotechnológií, kozmonautiky, finančných technológií, elektromobility, vývoja softvéru a smart technológií.
 
Viac sa už dozviete vo videoreportáži.
(14:30, red)
Diskusia
Pridať komentár