Prevádzačov s mladistvým migrantom prichytili priamo vo vlaku

1150x
12. Máj 2023

Priamo vo vlaku zadržali policajti dvojicu prevádzačov spolu s prevádzaným mladistvým migrantom

Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková, ich zadržanie je výsledkom operatívno-pátracej činnosti príslušníkov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom.

Priamo vo vlaku na zastávke v Hankovciach (okres Humenné) zadržali policajti dvojicu prevádzačov spolu s prevádzaným mladistvým migrantom. Ako konkretizovala Barinková, v prípade migranta išlo o mladistvú osobu, ktorá utiekla z Centra pre deti a rodiny v Medzilaborciach.

V prípade prevádzačov išlo o dvoch Afgancov s povolením na pobyt v Rakúsku. „Do Medzilaboriec prišli z Rakúska. Po predchádzajúcej dohode vyzdvihli mladistvého na železničnej stanici, odkiaľ pokračovali vlakom smerom na Humenné,“ uviedla policajná hovorkyňa.
 

Dodala, že ich cieľovou destináciou malo byť Nemecko, kde mali za 600 eur mladistvého previesť. „Cestu im prekazili kolegovia z obvodného oddelenia Policajného zboru Koškovce. Všetkých troch zadržali vo vlaku na zastávke Hankovce (okres Humenné),“ informovala hovorkyňa.

Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii aktuálne vykonáva procesné úkony a nie je vylúčené, že ich výsledkom bude obvinenie a návrh na väzbu. „Mladistvá osoba bude vrátená späť do Centra pre deti a rodiny Medzilaborce,“ dodala Barinková.
(16:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár