Zuzana Čaputová zverejnila mená členov novej úradníckej vlády

1008x
12. Máj 2023
Prezidentka zverejnila zoznam členov vlády odborníkov
 
Prezidentka mená členov úradníckej vlády. (Zdroj: FB Zuzana Čaputová)  
 
Prezidentka Zuzana Čaputová v piatok zverejnila zoznam členov vlády odborníkov.
 
Premiérom sa stane doterajší viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor.  Vládu odborníkov vymenuje hlava štátu v pondelok 15. mája. Podpredsedníčkou vlády zodpovednou za plán obnovy a využívanie eurofondov bude Lívia Vašáková. Ministrom financií bude Michal Horváth.
 
Ministerstvo vnútra povedie Ivan Šimko. Šéfom ministerstva obrany bude Martin Sklenár. Na post ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí nastúpi Miroslav Wlachovský.
 
Premiérom úradníckej vlády bude Ľudovít Ódor. (Zdroj: FB Zuzana Čaputová)  
 
Ministrom hospodárstva bude Peter Dovhun. Za ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka vymenuje prezidentka Jozefa Bíreša. Ministrom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie bude Peter Balík. Na čelo ministerstva dopravy nastúpi Pavol Lančarič. Pozíciu ministra zdravotníctva obsadí Michal Palkovič.
 
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu bude viesť Daniel Bútora. Na čele ministerstva kultúry bude Silvia Hroncová. Ministerkou práce, sociálnych vecí a rodiny bude Soňa Gaborčáková. Rezort spravodlivosti povedie Jana Dubovcová.
 
Ministrom životného prostredia sa stane Milan Chrenko. Ľudovít Ódor. (Zdroj: FB Zuzana Čaputová) 
 
Vláda odborníkov nahradí dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera, ktorý koncom minulého týždňa požiadal prezidentku o zbavenie poverenia viesť vládu. Rozhodol sa tak po tom, ako ohlásili odchod z vlády ministri Samuel Vlčan i Rastislav Káčer a prezidentka neprijala ani jeden z jeho návrhov, ktoré považoval za stabilnejšie než vymenovanie úradníckej vlády.
(15:20, red.)  
Diskusia
Pridať komentár