VIDEO | Žiaci zo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom sa zdokonaľujú v cudzom jazyku

1315x
11. Máj 2023
Privítali žiakov z Rumunska
 Pozrite si videoreportáž
 
Základná škola s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove hostila žiakov a učiteľov z rumunskej školy v meste Salva, ktorí sú zapojení do projektu ERASMUS+.
 
Rumuni sa počas niekoľkých dní zoznámili so školou, s učiteľmi, so žiakmi, navštívili vyučovacie hodiny hlavne prírodovedného charakteru a anglického jazyka. Zároveň zhliadli mesto Bardejov, Bardejovské Kúpele i okolité pamiatky.
 
„Som veľmi šťastná, že môžem byť tu, v Bardejove na Slovensku, pretože je to veľmi dobré zdokonaľovať sa a precvičiť si cudzí jazyk, spoznať prácu učiteľov na inej škole v inej krajine, nové prostredie a to všetko v rámci projektu Erasmus,“ prezradila Vasilica Gazdac, učiteľka z Rumunska.
 
„Je to moja druhá návšteva Slovenska. Táto krajina je nádherná, sú ti milí ľudia a som rád, že môžem spoznať iných študentov. Páči sa mi tu, aj na tejto škole, páčia sa mi triedy, škola je tiež veľmi krásna,“ povedal Darius Lari, študent.
 
Aj takýmito návštevami žiaci získavajú nové jazykové zručnosti a zdokonaľujú sa v cudzej reči. Piata základná škola v Bardejove patrí ku školám, ktoré sa pravidelne zúčastňujú medzinárodných projektov a ich žiaci často vycestujú do zahraničia.
 
Viac sa už dozviete v našej videoreportáži.  
(13:17, red)
Diskusia
Pridať komentár