Nová lyžiarska akadémia v Košiciach využíva trenažér s virtuálnou zjazdovkou

996x
09. Máj 2023
 V Košiciach otvorili novú lyžiarsku akadémiu 
(Zdroj: skisimulator.sk) 
 
„V pondelok 8. mája, kedy sa obvykle končí lyžiarska sezóna na Slovensku, sme pre širokú športovú aj laickú verejnosť - pre všetkých priateľov lyžovania a snowboardingu otvorili nové športové dimenzie,“ hovorí majiteľka novej lyžiarskej akadémie Eva Širillová.
 
Milovníci lyžovania alebo snowboardingu si kedykoľvek môžu prísť vychutnať novú virtuálnu zjazdovku, na ktorej si môžu zajazdiť počas celého roka. Nová lyžiarska akadémia v Košiciach ponúka jedinečné možnosti, aké sme na Slovensku doposiaľ nezažili.
 
„Pod jednou strechou si môžu fanúšikovia zimných športov kedykoľvek aj v horúcom lete vyskúšať najmodernejší trenažér, ktorý asi najvierohodnejším spôsobom simuluje techniku lyžovania a snowboardingu na snehu. Nie nadarmo sú tieto trenažéri zaužívanou tréningovou metódou v Ski Team Canada a US Ski and Snowboard Team, na čele s Mikaelou Shiffrin, River Radamus a ďalšími vrcholovými športovcami.
 
 (Zdroj: skisimulator.sk)
 
„V prvom rade sme chceli priniesť možnosť zdokonaľovania samotnej techniky lyžovania a kondície pre mladých profesionálnych lyžiarov, ktorí aj skrz našej geografickej polohy musia často za snehom cestovať aj tisíce kilometrov. Verte mi, viem o čom hovorím, keďže máme syna, ktorý už viac ako 8 rokov závodne lyžuje,“ dodáva Eva Širillová.
 
V podstate kedykoľvek počas roka, dokonca aj v horúcom lete, si môžete otestovať vaše schopnosti a vyskúšať obrovský slalom, slalom medzi pretekovými bránkami a dokonca aj zjazd, vďaka najvyššiemu modelu trenažéra Olymp od spoločnosti SkyTechSport .
 
„Čo je podľa mňa úplne výnimočne a pre nás obzvlášť napĺňajúce, že naša akadémia umožňuje tréningy aj pre zdravotne znevýhodnených športovcov ako aj športovcov a ľudí s trvalými následkami. Výsledky a spätná väzba nás vždy milo prekvapí a nesmierne motivuje do ďalšej práce,“ vysvetľuje Richard Lacko manažér & tréner akadémie.
 
(Zdroj: skisimulator.sk)  
 
Ďalšie možnosti, ktoré ponúka naša lyžiarska akadémia, je individuálny prístup a vďaka spolupráci s kvalifikovanými trénermi a fyzioterapeutmi, príprava komplexného plánu rozvoja pre mladých športovcov. Taktiež podporu športovcom po zranení a rovnako celý proces ich opätovného návratu k športu.
 
Za nemenej dôležité považujeme aj regeneráciu a predchádzanie úrazom, ktoré sme opäť poňali trošku netradične. V rámci našich služieb dnes ponúkame aj Kryosaunu - terapiu chladom, ktorá vďaka zotrvaniu približne 2 až 3 minút v kabíne s teplotou -120 stupňov, vám prináša blahodárne a liečivé účinky pre cele telo aj dušu.
 
(Zdroj: skisimulator.sk)  
 
Taktiež poskytujeme lokálnu kryoterapiu pre ošetrenie tváre alebo drobných úrazov a zápalov. Cieľom našej lyžiarskej akadémie je v prvom rade komplexné vzdelávanie a rozvoj mladých športovcov spolu s rodičmi, prípadne ich trénermi, ako aj tvorbu správnych návykov pre budúcich profesionálnych športovcov.
 
Kontaktovať s otázkami a postrehmi nás môže športová verejnosť a priaznivci lyžovania na: Richard Lacko manažér & tréner +421905565141 info@skisimulator.sk SkyTechSport Ski and Trainig Academy o.z. www.skisimulator.sk
(15:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár