Šikovní mládežníci Partizána robia dobré meno doma i vonku

1875x
08. Máj 2023
Bardejov vychováva šikovných hráčov
Horný raz zľava: Petrišák, Perik (nie je odchovancom), Kurej, Valko, Prokoš. Dolný raz zľava: Balaščák, Korba, Stolárik, N. Lukáč, Kmec 
 
Situácia vo futbalovom klube Partizán Bardejov nie je ideálna. Klubom otriasajú najmä finančné problémy. Po rezignácii prezidenta klubu Stanislava Soroku klub prežíva len veľmi ťažko.
 
Aj tu sa však nájdu pozitíva. Nedostatok financií prinútil klub k tomu, aby dostávali príležitosť mladí odchovanci. Tí však mali pri trénerovi Kicovi dvere do A mužstva otvorené aj v minulosti.
 
Jeho „mladé pušky“ doplnené niekoľkými skúsenými hráčmi dosahovali na jeseň vynikajúce výsledky. Jar už, zo známych dôvodov, taká dobrá nie je. Ale v Bardejove môžu byť na svoju mládežnícku základňu oprávnene hrdí.
 
 
Jednotkou medzi odchovancami je bývalý mládežnícky reprezentant Patrik Iľko (22 rokov). Ten nastupuje pravidelne v A-mužstve Žiliny. Timotej Petrišák (19) je v Petržalke. Peter Voško (22) nastupuje za Liptovský Mikuláš.
 
V Trenčíne pôsobí mládežnícky reprezentant a najlepší strelec 1. ligy v minulom ligovom ročníku U17 Rasťo Korba (17). V Žiline bol donedávna aj ďalší z reprezentantov Šimon Kukulský (18). Dnes je hráčom A-mužstva Partizána.
 
Silná enkláva Bardejovčanov je v Dunajskej Strede: Lukáš Klima (17), ďalší dvaja reprezentanti Denis Valko (16) a Viliam Vrábel (15). Odnedávna aj Martin Klimek (13). Ďalší z mládežníckych reprezentantov Nicolas Kurej (19) je hráčom Trnavy.
 
Už spomínaný Šimon Kukulský, Jaroslav Kmec (19), Andrej Stolárik (19), Adam Balaščák (17), Nikolas Lukáč (19), Zdenko Prokeš (17), Jakub Pangrác (18), Martin Šalata (17), Patrik Bombik (19), Dávid Bank (18) a Dávid Zamborský (16).
 
Chlapci vo veku od 16 do 19 rokov sú hráčmi treťoligového A-mužstva Partizána. Väčšina z nich nastupuje aj za druholigový dorast, ale premiérové vystúpenie v áčku majú už za sebou.
(14:49, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár