Hokejbalisti Bardejova sú krok od finále

1507x
06. Máj 2023
V napínavom zápase zdolali Humenné
Bardejovčania oslavujú gól 
 
Do semifinále ako súpera dostali Bardejovčania Humenné. Začali zápasom v Bardejove, kde prišla početná skupina divákov. Čo bolo veľmi príjemné a potešujúce, že hokejbal v Bardejove naberá na popularite a záujme.
 
Domáci vedeli, že táto séria nebude jednoduchá a Humenné je nepríjemný súper. Naopak v semifinále už ľahký súper nie je. Zápas začal opatrne z oboch strán. Nikto nechcel urobiť chybu, hostitelia vedeli, že tieto zápasy môžu byť aj o jednom, dvoch góloch.
 
„Dostali sme sa však do vedenia po výbornej strele od Pitoňáka. Obaja brankári predvádzali výborné zákroky. Tretina skončila výsledkom 1:0. Cez prestávku sme si povedali, že musíme byť efektívnejší. Hráme doma musíme viac strieľať a dostávať súpera pod tlak. V druhej tretine sa hra viac otvorila. Po chybe však Humenné vyrovnalo na 1:1. Humenné nám dalo aj viacero presilových hier. Kde sme k prvej formácií pripojili Pitoňáka, ktorý tam výborne zapadol. Chalani si vytvárali tlak a šance škoda, že sme v zápase nevyužili ani jednu,“ prezradil Matúš Gmitter.
 
POZRITE SI  BOHATÚ FOTOGALÉRIU:
 
Päť minút pred koncom tretiny však fungovala spolupráca Špirko – Lukaček. Druhý menovaný nádhernou nahrávkou našiel Špirka a ten dotlačil loptu až za chrbát brankára Humenného. V ďalšom striedaní však Humenné vyrovnalo na 2:2.
 
„Do tretej tretiny sme išli s tým že tento zápas musíme dotiahnuť do úspešného konca. Nesmeli sme však zabudnúť na obranu. To sa aj stalo a Humenné nám dalo gól počas našej presilovej hry na 3:2. V závere zápasu však znovu úradoval Pitoňák, kedy prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a lopta skončila až v sieti.
 
 
Nasledovalo 5-minútové predĺženie. V ňom sme boli opatrní, keďže chyba by znamenala koniec. Zápas dospel až k nájazdom. V bránke sme mali výborne chytajúceho Jurského a na pozície realizátorov výborne pripravených technických hráčov ako Majer, Lukaček, Špirko, Pitoňák, P. Rusnák. Po všetkých nájazdoch sa presadil len P. Rusnák a hráč Humenného M. Balogáč.
 
Nasledovala „rýchla smrť“ stavili sme na iného hráča. M. Džamba výbornou strelou zápästím medzi nohy brankára Humenného spečatil prvé víťazstvo 4:3. V sobotu 6.5.2023 nás čaká druhý zápas, tentoraz už v Humennom. Držte nám všetci prsty,“ dodal Matúš Gmitter.
 
1.semifinále (hrá sa na dva víťazné zápasy)
 
HBC Knights Bardejov – HBK Levíčatá Humenné 4:3 po SN
 
Góly: 2 x Pitoňák, Špirko, rozhodujúci sn. Džamba– M. Balogáč, Parnica, J. Havrličák
Stav série 1:0
(11:37, red)
Diskusia
Pridať komentár