Piatky, soboty a nedele bude v teréne viac policajtov

1224x
04. Máj 2023
Počas mája sa budú konať dopravno-bezpečnostné akcie Víkend
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
Počas mája sa v piatky a cez víkendy budú konať dopravno-bezpečnostné akcie. Policajti budú počas akcie Víkend kontrolovať najmä dodržiavanie rýchlosti jazdy a zákaz požívania alkoholu vodičmi i nemotorovými účastníkmi.
 
Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová. Každý piatok, sobotu a nedeľu bude v teréne viac dopravných, poriadkových a železničných policajtov," uviedla.
 
Cieľom je podľa nej pozitívne ovplyvňovať cestnú premávku a znižovať počet dopravných nehôd s následkami na živote a zdraví. Počas akcie budú policajti kontrolovať najmä rýchlosť a požívanie alkoholu.
 
 
Ak však policajti odhalia aj iné porušenia zákona, budú ich riešiť tiež," podotkla. Priblížila, že kontroly budú predovšetkým na miestach, kde sa konajú kultúrne a spoločenské podujatia, či na miestach, kde najčastejšie dochádza k dopravným nehodám.
 
Od začiatku tohto roka do konca apríla evidujeme 3331 dopravných nehôd," doplnila Bárdyová s tým, že je to o 395 menej ako vlani. Zároveň sa ťažko sa zranilo 201 osôb a o život prišlo 70 osôb.
(15:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár