Stredná odborná škola v Snine má nové multifunkčné ihrisko

751x
04. Máj 2023
Župná SOŠ Snina má nové exteriérové školské ihrisko
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB PSK) 
 
Vybudovalo sa vďaka zdrojom Prešovského samosprávneho kraja vo výške 67 200 eur a príspevku v hodnote 80-tisíc z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, konkrétne cez rezortný program Podpora najmenej rozvinutých okresov a projekt Fyzická zdatnosť pre všetkých.
 
Slúžiť bude žiakom počas hodín telesnej výchovy, zamestnancom školy a popoludní aj širokej verejnosti. Môžu si tu zahrať malý futbal, basketbal , bedminton, volejbal i nohejbal. Ihrisko odovzdali do užívania v stredu 3. mája.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB PSK)  
 
V dnešnom modernom svete technológií a sociálnych sietí je myšlienka posilnenia športu dôležitým posolstvom pre deti a mládež a šport je doteraz najlepšou a ničím neprekonanou zdravou a zmysluplnou aktivitou trávenia voľného času.
 
Myšlienka otvorenia ihriska sa zrealizovala s finančnou podporou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky v rámci programu Podpora najmenej rozvinutých okresov a z rozpočtu PSK cez projekt Fyzická zdatnosť pre všetkých.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB PSK)  
 
Po úvodných prejavoch hostí predviedli žiaci z odboru ochrana osôb a majetku základy gymnastiky a akrobatiky, ukážky techník z karate , zápasenia a sebaobrany, ktoré sa vyučujú v rámci predmetu špeciálna telesná výchova a kolektívnu ukážku športových hier, na ktoré sa môže ihrisko využívať.
 
Multifunkčné ihrisko bude slúžiť predovšetkým žiakom našej školy v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu a veríme, že uspokojí potreby širokej verejnosti mesta Snina, ako aj ostatných vzdelávacích inštitúcií a bude dlhé roky slúžiť svojmu účelu.
(14:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár