VIDEO | Nová pieseň „LÁSKY“ Slávky Tkáčovej a nová spolupráca s Igorom Timkom

2350x
02. Máj 2023

Úspešná Bardejovčanka

Citeľný hudobný posun sa ponúka v novej skladbe speváčky Slávky Tkáčovej, ktorá po víťazstve v autorskej súťaži Košický zlatý poklad vôbec nezaháľa. Na svete je nová skladba a nový klip k pesničke Lásky. Slávka ju mala v šuplíku už dávnejšie, ale ako sa zdá prišiel jej čas, a na podnet Igora Timka nahrali práve túto skladbu.

„Spolupráca s Igorom Timkom bola pre mňa v prvom rade prekvapením. Ja som totiž nevstupovala ani do hudobnej kariéry ani do súťaže Košický zlatý poklad s nejakými nereálnymi očakávaniami, o to viac to bola obrovská radosť a vzpruha do tvorby,“ hovorí Slávka.

Igor Timko zacítil hudobný a tvorivý potenciál Slávky Tkáčovej už počas súťaže, ako to spomenul v rozhovoroch, a preto zrejme dnes počujeme jeho producentský vstup do skladby Lásky.

„Táto skladba je o mnohých podobách lásky, ale aj o tom, ako vie naša pýcha a ego vzťahy zničiť. Spolupráca s Igorom Timkom bola pre mňa v prvom rade silná. Igora vnímam ako komplexnú osobnosť v oblasti umenia, ale je to pre mňa veľký človek v zmysle človečenstva a profesionality. Nahrávanie pesničky Lásky mi niekoľkokrát vohnalo slzy do očí, pretože som to vnímala ako niečo, čo ma napĺňalo a napĺňa obrovskou pokorou a vďačnosťou. Nahrávať s Petrom Jakabom v štúdiu v Košiciach a spolupracovať s Ivanom Timkom za bicími a Pavlom Jakabom hrajúcim na basgitaru, bolo ohromné. Ja Igorovi v tomto smere ďakujem za dobrú školu po každej stránke.“

Skladbu si môžete vychutnať už aj s klipom, v ktorom účinkuje Slávka aj s mladým hercom – študentom VŠMU v Bratislave Tadeášom Bolom, ktorého poznáte z rôznych slovenských seriálov, ale i filmovej novinky v kinách Invalid.

„Všetko beží akosi rýchlo, ale ja sa teším, že môžem tvoriť, spievať a posúvať sa vďaka vám – poslucháčom i vďaka zaujímavým spoluprácam.“

Slávka Tkáčová sa hudbe venuje odmalička. Prvé piesne zložila už na základnej škole. Je absolventkou Pedagogickej fakulty UK v Bratislave a aj súčasťou Bilingválnej Montessori školy, kde momentálne pôsobí. Mimoriadne zaujímavou aktivitou tejto speváčky je OZ RecyVeci Slovensko, v ktorom sa spolu so sestrami angažujú v recyklácii noseného šatstva – posúvajú ho ďalej a zároveň tým pomáhajú ľuďom, ktorí to potrebujú. Slávka Tkáčová je víťazkou aktuálneho 38. ročníka Košického zlatého pokladu, ktorý sa uskutočnil 22. októbra 2022.

(13:51, TS) 
Diskusia
Pridať komentár