Mladí hokejbalisti U12 ukončili sezónu

1584x
27. Apríl 2023
Body sa im získať nepodarilo, skúsenosti áno
Chlapci na zápasoch získavali najmä skúsenosti 
 
Po menšej prestávke nás v Poprade čakal druhý tohtoročný a zároveň posledný ligový turnaj. Na turnaji sme sa predstavili v nových dresoch, ktoré sa nám podarilo konečne vyrobiť a dotiahnuť do finálnej podoby. Chceli sme sa so sezónou rozlúčiť získaním prvých bodov, neboli sme však úspešní ani v tomto turnaji.
 
Vedeli sme, že tento turnaj je pre niektorých chalanov v rámci ligy posledný, nakoľko už nebudú od septembra spĺňať kategóriu U12. Tesne pred víkendom nám narobili trochu vrásky na tvári zranenia chlapcov a následná neúčasť na turnaji v Poprade. Vedeli sme však, že všetci sme v tom spoločne. A musíme stále ťahať ako jeden tím. Nemôžme sa spoliehať na jednotlivcov.
 
1. zápas
HBC Knights Bardejov – HMHK Vranov nad Topľou 0:5 (0:3, 0:2)
 
Súper s ktorým sme sa počas sezóny stretli už viac krát. Do zápasu sme si chceli preniesť veci z posledného zápasu v Prešove, kedy sme potrápili jedného z najväčších favoritov na titul. Chalani začali výborne, naopak však súper trestal všetky naše chyby. Po prvom polčase bolo 0:3 pre VT. Znamenalo to, že stále je šanca na dobrý výsledok. Cez prestávku sme rozdali inštrukcie a skúsili sme viac otvoriť hru. Súper to využil a odskočil na rozdiel 0:5. Mrzí nás fakt, že sme nepremenili v zápase šance, ktoré sme mali.
 
 
2. zápas
HBC Knights Bardejov – MŠK Spišská Bela 2:5 (1:2, 1:3)
 
V druhom zápase turnaja sme hrali so Spišskou Belou. V tomto zápase sme cítili šancu na dobrý výsledok. Zápas začal veľmi dobre, prvé minúty v zápase sme dominovali. Súper však strelil gól na 0:1 a okamžite zvýšil na 0:2. Z vlastného pásma však vynikajúcou nahrávkou poslal Belej do úniku Žofaja a znížili sme na 1:2. Prvý polčas skončil a my sme chalanov motivovali, veď v Prešove sme od Sp. Belej dostali 0:14 a dnes sme to mali vo svojich rukách. Druhý polčas začala lepšie Belá, keď sa im znovu podarilo dostať do vedenia o 2góly. Potom znovu výborná kombinácia dvojice Belej – Žofaj znížili na 2:4. Súper ešte pred koncom dokázal zvýšiť na 2:5. V tomto zápase hrali všetci chalani výborne, načo sme boli aj my patrične hrdí.
 
3. zápas
HK IMS-East Poprad - HBC Knights Bardejov 15:0 (10:0, 5:0)
 
Tretí zápas na turnaji sme nezvládli vôbec. Veci, ktoré sme si hovorili v šatni pred zápasom a systém, ktorý musíme dodržiavať a chceme hrať vôbec nefungoval. Poprad nám dal lekciu hokejbalu a trestal každú jednu chybu. Po polčase už na ukazovateli skóre svietil stav 10:0 pre domácich. Chlapcom odchádzali už aj sily. Bolo vidieť, že prvé dva zápasy im vzali kopec síl, prehrávali sme osobné súboje. Bolo vidieť skúsenosť a pripravenosť na strane domáceho Popradu, ktorý zaslúžené postúpil na finálový turnaj.
 
 
Hodnotenie trénera: Matúša Gmittera
 
Ligová sezóna nám skončila tento víkend v Poprade. Ale to neznamená, že končíme s prípravou. Práve teraz začína tá turnajová, kedy chlapci vždy idú od nuly a každý jeden turnaj môže znamenať nejaký úspech. Ak sa obzriem späť na začiatok, kedy sme 25.09.2022 nastúpili na prvý turnaj sezóny, kedy nám tesne pred víkendom vypadlo veľké množstvo hráčov a reálne sme odohrali tri zápasy vo formáte 5+1 ôsmi hráči a teraz vidím v kategórií 25 hráčov je to obrovský progres.
 
Ak sa pozriem na celú sezónu ako tréner a vidím, čo urobili hráči za rok prípravy, skladám klobúk dole aj pred chlapcami aj pred celým trénerským tímom, ktorý som mal okolo seba. Naša práca aj keď nepriniesla víťazstvá bola a dovolím si to tvrdiť vynikajúca. Chalanov to bavilo stále, aj keď veľa krát sme ich dostali až na dno svojich síl, najmä počas zimy, kedy sme niekedy zažili aj slzy, no nevzdali sa ani raz. Dúfam, že v tomto celom budú pokračovať aj naďalej.
 
Náš tím ostáva relatívne pohromade opustia nás štyria hráči, ktorí idú do vyššej kategórie. Počítame, že mužstvo sa doplní o nových členov, tým pádom nebudeme cítiť žiadny problém. Projekt U12 v Bardejove nabral na popularite, je to vlajkový projekt celého klubu. Každý jeden chlapec môže byť na seba hrdý, a zaslúži si obdiv.
 
A rodičia? Tým ďakujem osobne za podporu. Zato, že nám dôverujú a pomáhajú nám ako sa len dá. Taktiež obrovská vďaka, každému sponzorovi, čo pomohol akoukoľvek formou. Bez nich by to bolo pre celý klub náročné.
 
A posledné moje poďakovanie patrí Saleziánom Don Bosca v Bardejove. Poskytli nám ako klubu zázemie, ktoré v Bardejove chýba roky. Stále verím, že sa raz dočkám momentu, kedy aj my budeme mať k dispozícií vlastné ihrisko, keďže po Slovensku majú svoje „stánky“ už aj menšie mestá či dediny.
 
Na koniec dodám, len to, že ak má niekto chuť hrať hokejbal stále máme dvere otvorené aj nábor. Možnosti u nás sú a stále sa snažíme zlepšovať a skvalitňovať podmienky.
(12:58, MG)
Diskusia
Pridať komentár