Mladí partizáni z Bardejova nestačili na posledné Fiľakovo

2549x
22. Apríl 2023
Domáci sa snažili, no gólovo sa nepresadili ani raz
Bardejovčania sa snažili, no gól nestrelili 
 
Fiľakovo leží v Banskobystrickom kraji v okrese Lučenec. Má okolo 10 000 obyvateľov. Prvá zmienka o Fiľakove pochádza z roku 1242. Futbal sa tu hral od roku 1908. Od roku 2016 pôsobí FTC v tretej lige.
 
Partizáni sú už dlhšiu dobu na štvrtom mieste tabuľky. Po 22. kolách majú na konte 36 bodov. Ich súper bol pred zápasom na poslednom (šestnástom mieste) a mal 12 bodov. Na predposledný Poprad strácal bodov päť.
 
Tréner Kica to nemá jednoduché
 
Káder je úzky a stíhajú ho zranenia a karty. Pre 5 ŽK nebol k dispozícii Marko Lukáč, Borok sa k mužstvu vráti na budúci týždeň, Kukulský a Bombik sú dlhodobo zranení a tak poskladať optimálnu zostavu nie je jednoduché.
 
 
V zápase s Fiľakovom boli domáci favoritmi, na ihrisku to však vyzeralo ináč. V prvej časti hry mali loptu viac na kopačkách hostia. Najmä Lovyniuk hýril aktivitou. Domácej defenzíve dávali zabrať aj rýchly a veľmi dobre technicky vybavený Araque a Tangiri.
 
POZRITE SI BOHATÚ FOTOGALÉRIU: 
 
Úsilie Fiľakovčanov naplnil krásnou strelou z vyše 25 metrov v 22. minúte Lovyniuk. Partizáni sa snažili s výsledkom niečo urobiť, koncovka však viazla. Úvod druhej polovice zápasu opäť lepšie vychádzal hráčom FTC a pred Čikoš-Pavličkom horelo.
 
Partizáni však postupne preberali iniciatívu a niekoľkokrát musel zasahovať aj gólman hostí Páriš. V 65. minúte sa domáci dostávali pred jeho bránu, akciu však prekombinovali a Páriš loptu pohodlne dostal pod kontrolu.
 
Do šancí sa dostal Pyda i Berecký
 
Koncovka však nebola presná a lopty bránu míňala. Najväčšiu príležitosť Bardejovčanov mal v 74. minúte Pyda. Dlho však váhal so zakončením a brankár FTC mu loptu zobral.
 
 
V 80. minúte to už mohlo byť 0:2. Žilik sa rútil sám na Čikoš-Pavlička. Skúsený bardejovský brankár však jeho príležitosť zmaril.
 
O niečo neskôr zatiahol, tesne pred pokutovým územím, záchrannú brzdu Elexa a po druhej žltej a následnej červenej sa musel pobrať do šatne. V závere nemožno mladým Partizánom uprieť snahu. Bránku hostí však vážnejšie neohrozili.
 
Partizán Bardejov BŠK – FTC Fiľakovo 0:1 (0:1)
Góly: 22. Lovyniuk. Rozhodovali: Ziemba, Špivák, Capik. ŽK: Kmec, Elexa, Šott – Araque. ČK: 85. Elexa (BJ) po 2 ŽK. 310 divákov
Bardejovčania dnes nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko - Elexa, Grimaldi (61. Hanuščák), Somov, Pyda (87. Stachura), Kmec, Da Silva, N. Lukáč (87. Zamborský), Šott, Berecký, Stolárik
 
V budúcom kole cestujú Bardejovčania do Košíc na ihrisko Slávie TU a doma sa predstavia 6.5. o 16.30. Ich súperom budú Giraltovce.
(20:11, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár