Tréner Kica: Rozhodovala kondícia na náročnom teréne

1312x
16. Apríl 2023
Spišiaci potvrdili kvalitu čela tabuľky 3. ligy Východ
Tréner Rastislav Kica v Bardejove robí skvelú prácu 
 
Futbalisti Partizána Bardejov sa zrejme udomácnili v regionálnej 3. lige. Vranov, Lipany aj Spišská Nová ves Ves sú nad ich sily. Nielen vo futbalovej kvalite, ale aj v materiálnom zabezpečení.
 
Po zápase so Spišskou Novou Vsou (0:2) sme si pohovorili s trénerom Rastislavom Kicom. Ten sa najprv vrátil k zisku troch bodov na Orave v Námestove.
 
„Káder máme akurát na jeden manšaft. No bol to ťažký zápas, domáci sa zachraňujú. Nám chýbalo pár vykartovaných hráčov, plus Berecký. Po vyrovnanom priebehu sme zaslúžene vyhrali.“
 
Po zranení Kmeca chýbala tvorivosť
 
Spišská Nová Ves sa usiluje o postup do druhej ligy. Tréner Kica očakával, že dobrá nálada po bodoch z Oravy prispeje k dobrému výsledku.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Polčas bol vyrovnaný, hostia nemali navrch. Bolo to bez vyložených gólových príležitosti. Tempo malo kvalitu. No v závere polčasu nám chýbali sily. Bolo málo času na regeneráciu. Nie sme profesionáli, chodia do roboty. Rozhodovala kondícia na náročnom teréne. Súper viedol 0:1. Lenže prišlo zranenie Kmeca, postupne nám chýbala jeho tvorivosť v ofenzíve. Po príchode starých harcovníkov M. Lukáča a Hanuščáka sme trošku zlepšili prechod v strede ihriska dopredu."
 
Mladý dorastenec Luis mal šancu
 
Spišiaci boli silnejší nielen na lopte, ale aj rýchlejší za loptou, či súbojoch. Aj keď viedli o gól, nebránili, ale neustále zaťažovali domáce obranné formácie.
 
 
„Stolárik sa pýtal dole po 90. min. odmakaných v Námestove. Vieme, v akom stave sme. Aj Hanuščák odohral 90. min. v Námestove. M. Lukáč trénuje týždeň, nastúpil v závere aj v Námestove. Obaja boli prínosom. Nastúpil aj mladý Luis, ktorého čakal v nedeľu zápas so Zvolenom. Mal šancu na kontaktný gól, ale prestrelil.“
 
Už nemáme dvadsať hráčov
 
Partizán je v pokojných priečkach súťaže. Tvoriť káder v ekonomickej situácií klubu sa zdá byť nereálne.
 
Kica to priblížil takto. „Mne osobne ide o to, aby mladí chlapci odohrali čo najviac minút. Zároveň je to príprava na budúcu sezónu. Starší majú niečo odohrané. Môžu byť v tíme ich vodcami. Už nemáme dvadsať hráčov. Sú takí, ktorí idú do zahraničia za zárobkom. Idú si zarobiť a vrátia sa. Sú to amatéri a ja ich z kabíny vyhnať nemôžem ani nechcem. Robia veľkú robotu pre Bardejov. Ja im osobne ďakujem.“
(17:31, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár