Po viac ako dvoch mesiacoch zasadnú v Bardejove mestskí poslanci

1274x
11. Apríl 2023
 Na programe rokovania mestského zastupiteľstva je 3,5-miliónový úver aj schvaľovanie odmeny kontrolórovi vo výške štvormesačného platu
Ilustračná fotografia. (Zdroj: MH)
 
Poslancov mestského zastupiteľstva v Bardejove čaká v stredu 12. apríla od 9.00 ráno nabitý 18-bodový program.
 
Presne po 63 dňoch sa tento týždeň znova zíde bardejovský parlament, aby prerokoval výživný program pozostávajúci bezmála z dvadsiatich bodov.
 
Po oficiálnom úvodnom otvorení, schválení programu a voľby návrhovej komisie, overovateľov zápisnice a zapisovateľky, sa poslanci vo štvrtom, piatom a šiestom bode už naostro pustia do hodnotenia činnosti hlavného kontrolóra Miloša Mikulu a hlavne do schvaľovanie jeho odmeny, ktorá je navrhnutá vo výške 30 % zo súčtu jeho mesačných platov za rok 2022. Ak mu ju poslanci schvália, kontrolór dostane odmenu rovnajúcu sa sume jeho štyroch mesačných platov. 
 
 
Následne sa poslanci budú venovať schvaľovaniu hospodárenia mesta za minulý rok a jeho záverečnému účtu za rok 2022. Na programe je aj schvaľovanie úveru od Environmentálneho fondu vo výške viac ako 3,5 miliónov eur na viac ako dvadsať investičných projektov v meste.   
 
Potom už príde na rad prvá tohtoročná zmena mestského rozpočtu mesta a rozpočtových organizácií na rok 2023, ktorá zvyšuje jeho objem v príjmoch aj výdavkoch celkovo o 5,3 miliónov eur.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: MH)  
 
Poslanci budú rokovať aj o investícii pripojenia Materskej školy na ulici Nový Sad na teplovod mestskej spoločnosti Bardterm, o návrhu na poskytnutie príspevku na modernizáciu bardejovského zimného štadióna či o nenávratnom finančnom príspevku z Environmentálneho fondu na zberné nádoby na kuchynský odpad a z Operačného programu Kvalita životného prostredia na fotovoltické panely pre Materské školy na uliciach Gorkého a Komenského. 
 
V ďalších plánovaných bodoch programu stredajšieho rokovania sú aj zmeny a doplnky územného plánu mesta, nájmy nehnuteľného majetku mestských spoločností Bapos a Bardbyt, správa o činnosti Mestskej polície za rok 2022 a správa o plnení úloh požiarnej ochrany a požiarovosti v meste v minulom roku. Poslednými pracovnými bodmi programu sú prerokovanie návrhu o vstupe Bardejova do Združenia Karpatský euroregión Poľsko a poslanecké interpelácie.
(15:00, Mario Hudák)
Diskusia
Pridať komentár