Policajná naháňačka v Sabinove: Opitý vodič unikal hliadke

1110x
11. Apríl 2023
24-ročný opitý vodič unikal policajnej hliadke
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 

Obvineniu z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia čelí 24-ročný muž z obce Jakubovany (okres Sabinov).

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, muž hodinu a pol po polnoci na Veľkonočný pondelok viedol po ulici Námestie slobody v Sabinove osobné vozidlo, pričom keď zbadal policajnú hliadku prudko otočil vozidlo a začal unikať.

Policajná hliadka začala vodiča prenasledovať, pričom mu dávala svetelným výstražným znamením pokyn na zastavenie. „Počas jazdy na nespevnenom povrchu vozovky narazil do trčiacej skaly, začali mu z vozidla unikať kvapaliny, no v jazde pokračoval ďalej. Zastavil až pri cyklistickom chodníku, kde ho policajná hliadka podrobila kontrole,“ uviedla Ligdayová.

Výsledok dychovej skúšky na alkohol dosiahol hodnotu takmer 1,8 promile. Navyše policajti zistili, že mladík jazdil napriek tomu, že má súdom uložený zákaz viesť všetky druhy motorových vozidiel až do júna roku 2025. Vodič skončil v cele policajného zaistenia.
(11:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár