VIDEO | Ako na divokom západe: Základná škola v Hertníku otvorila svoje brány

1298x
11. Apríl 2023
Základná škola v Hertníku zorganizovala Deň otvorených dverí, ktorý sa niesol vo westernovom duchu divokého západu
 
 
Školu navštívili odvážni kovboji a kovbojky zo štvrtých ročníkov okolitých dedín, aby si pozreli kde by mohli od septembra pokračovať v štúdiu piateho až deviateho ročníka.
 
„Pozvali sme učiteľov a hlavne ich žiakov, budúcich piatakov zo spádových obcí Bartošoviec, Fričkoviec a Osikova. Chceme tak našu školu zviditeľniť a ukázať možnosti štúdia, ktoré tu poskytujeme,“ povedala Renáta Čechová-Špireková, riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Hertníku.
 
Základnú školu v Hertníku navštívili odvážni kovboji a kovbojky z okolitých obcí. (Zdroj: MH)  
 
„Minulý rok sme tu mali námornú výpravu, predtým tu bola honba za pokladom a piráti, ešte predtým pátrači. Takže každý rok chceme takto tematicky motivovať deti. No a tento rok sme sa ocitli na divokom západe,“ priblížila Mária Halečková, zástupkyňa riaditeľky školy.
 
Hertnícku základnú a materskú školu dnes navštevuje 194 žiakov z Hertníka a spádových obcí Bartošovce, Fričkovce a Osikov. Venuje sa im tu 20 učiteľov a 10 nepedagogických zamestnancov.
 
 Všetci štvrtáci sa najprv stretli na vedomostno-zábavnom kvíze. (Zdroj: MH) 
 
Medzi silné stránky školy patrí, že ide o zrekonštruovanú školu rodinného typu s moderným materiálno-technickým vybavením, atraktívnymi mimoškolskými aktivitami, školskou jedálňou, telocvičňou a športovým ihriskom. Na škole funguje aj elokované pracovisko Základnej umeleckej školy v Raslaviciach.
 
„Prehliadke  školy ale každý rok predchádza vedomostno-zábavný kvíz, kde sa stretnú všetci štvrtáci vrátane štvrtákov z Hertníka a riešia rôzne úlohy a hádanky. Dnes sme to celé ukončili country tancom, ktorý sme sa všetci spoločne naučili, “ vysvetlila zástupkyňa Mária Halečková.
 
 Na hodine dejepisu si dokonca deviataci pripravili pre svojich mladších spolužiakov dobovú choreografiu. (Zdroj: MH)
 
Po dopoludňajšej časti čakalo deti malé občerstvenie v školskej jedálni. No a po ňom sa už štvrtáci zapojili do vyučovacieho procesu. Na dramatickej výchove sa žiaci mohli zapojiť do divadielka či tancov a na hodine dejepisu si dokonca deviataci pripravili dobovú choreografiu.
 
„Deti sa zapojili do vyučovania anglického jazyka, v telocvični si zahrali florbal, pozreli si a naprogramovali robota na geografii prepojenej s informatikou, na dramatickej výchove videli divadielko a zapojili sa do tancov a piesní, no a dejepisom ich previedli deviataci v dobových kostýmoch,“ doplnila Halečková.
(10:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár